Crosskart

Godt race til Motorsportsfestivalen

Crosskart
30/07/08

De sidste par løb i crosskart har været i særklasse, og årets Motorsportsfestival på Ørnedalsbanen, var ingen undtagelse. Der var igen masser af dramatik, spænding og godt race til dette løb.

Til festivalen dukkede endnu en debutant op i klassen 250/500. Jonas Staudt fra Brønderslev havde besluttet sig for en snig premiere i sin 250 ccm JA-Kart. Jonas havde desværre lidt tekniske problemer, men viste virkeligt godt gå-på-mod.

I 125 klassen var der igen kamp mellem Casper B. Larsen og Aske Birkbak. I løbet af sæsonen har de 2 unge kørere skiftedes til at stå øverst på skamlen, men til festivalen var det Aske Birkbak der endte øverst efter en god indsats.

Aske Birkbak og Casper B. Larsen i 125 ccm.
(Foto: Lars Fjederholt)

I 250/500 ccm klassen lå Jørgen Birkbak inden festivalen nr. 1 i både DASU Cup’en og HF Data Teknik Cross-kart Cup'en, men Keld Munkedal har over de sidste par løb nærmet sig toppen i høj fart.

Første heat bød på et møde mellem Jørgen Birkbak, den lokale klubmester Kim Klitlund og en af favoritterne, Michael Nielsen, der tidligere har vist, at Ørnedalsbanen passer ham utrolig godt. Kim havde fordelen af at starte fra første række sammen med Niels Z. Rasmussen. Jonas Staudt var ene mand i 2 række, mens Jørgen Birkbak og Michael Nielsen begge startede i sidste række.

Kim Klitlund tog starten og lagde hurtigt afstand til feltet, men en fejl resulterede i at Jørgen og Michael slap forbi. Senere i heatet fik Michael en åben dør indenom Jørgen i asfaltsvinget og overtog 1. pladsen.

2. heat blev et opgør mellem Mikkel Jespersen, Keld Munkedal, Rune Birkbak og Dennis Munch, som Mikkel trak sig sejrrigt ud af med Keld på 2. pladsen. Dennis havde 3. pladsen indtil understyring i asfaltsvinget gav Rune muligheden for at gå indenom og tage 3. pladsen.

Mikkel Jespersen var dominerende i de indledende runder.

I 2. indledende runde skulle Rune Birkbak starte i front sammen med Rene Bendixen og med Jørgen Birkbak i 2. række sammen med Michael Nielsen. Mikkel Jespersen startede i 3 række med Niels Z. Rasmussen ved siden af.

Mikkel kom godt fra start i 3. række og var forbi Michael inden 1. sving, men det var Rune der kom først ud af svinget med René og Mikkel kæmpende om 2. pladsen med Jørgen Birkbak lige i baghjulet. Jørgen slap forbi René og Mikkel og kæmpede derefter en brav og meget tæt kamp med at holde Mikkel bag sig indtil Rune lavede en kørerfejl i slutningen af heatet, som gav Mikkel muligheden for at komme udenom begge Birkbak'er og køre endnu en sejr heathjem. Michael tog 3. pladsen efter Jørgen.

Heatet efter var en hård cocktail for debutant Jonas Staudt som var placeret i første række sammen med Keld Munkedal. Keld tog som så ofte over de seneste løb starten med Kim Klitlund, Michael Sylvestersen og Dennis Munch efter sig. Midt i heatet kom Michael for langt ud i et sving, så Dennis kunne smutte indenom og køre op til Keld og Kim der lå og kæmpede om 1. pladsen, men det blev ikke til flere overhalinger.

René bendixen og Michael Nielsen i tæt kamp.

Det første heat i 3. indledende heatrunde kunne passende betegnes som dynamit-heatet. Her var alle dagens startende top-8 kørere i HF Cup'en til start med undtagelse af Michael Nielsen. Jørgen Birkbak og Dennis Munch udgjorde 1. startrække med Rune Birkbak, Mikkel Jespersen og Kim Klitlund i 2. række og Keld Munkedal alene i 3. række.

Jørgen og Dennis fulgtes side om side ned til første sving, men Dennis havde yderbanen og Jørgen kom ud af første sving i front. Mikkel fulgte tæt efter og indledte et angreb på Dennis, mens Keld benyttede resten af første omgang til at køre forbi Rune og Kim. På anden omgang kom Dennis for langt ud i S-svingene så Mikkel kørte forbi og tog 2. pladsen.

Andet heat havde Michael Nielsen i forreste række, og da starten gik var han simpelthen kørt. René Bendixen gik ind i første sving på 4. pladsen, men kæmpede sig i løbet af heatet frem til 2. pladsen.

Mikkel Jespersen havde nu sikret sig pole i finalen med 2 heatsejre og en 2. plads, tæt fulgt af Michael Nielsen med 2 heatsejre og en 3. plads. Jørgen Birkbak og Keld Munkedal havde ligeledes kvalificeret sig til forreste række.

Keld tog starten fulgt af Jørgen. Derefter lå Michael N, Dennis og René med Mikkel lige i baghjulet efter en uheldig start. Keld tog afstand og Mikkel fik sig kæmpet forbi René og Dennis, men efter nærmest at have kravlet rundt på Michael's hækvinge endte et forsøg på en sen udbremsning finalen for begge.

Keld Munkedal i spidsen for finalen foran Jørgen Birkbak og Michael Nielsen.

Det blev Keld Munkedal som vandt Motorsportsfestivalen 2008 med Jørgen Birkbak som nr. 2 og Dennis Munch som nr. 3.

I DASU Cup'en fører Jørgen Birkbak stadig foran Keld Munkedal på 2. pladsen, men nu med en mindre margin, mens Dennis Munch rykkede forbi Michael Nielsen op på 3. pladsen. Niels Z. Rasmuseen rykkede op på 5. pladsen.

HF Data Teknik Cup'en føres også stadig af Jørgen Birkbak, men Keld Munkedal rykkede 1 plads op til 2. pladsen og Michael Nielsen rykkede 1 plads op til 3. pladsen.

Endnu et godt race i crosskart er overstået med succes, næste løb er i Kolding den 30. august.

Se mere om løbet på Ørnedalen på cross-kartklub.dk.