Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Fornem indsats af Poulsen

WTCC 
28/07/08 

DTC-racerkøreren Kristian Poulsen blandt verdens fem bedste privatkørere
Efter sin kun anden optræden i verdensmesterskabet for standardbiler, WTCC, har danskeren Kristian Poulsen etableret sig blandt de fem bedste privatkørere i VM-serien.
 

I søndagens to løb på Brands Hatch i England opnåede Kristian Poulsen en femtende- og en syttendeplads i sin BMW 320 Si og blev således henholdsvis fjerde- og femtebedste privatkører i dagens to løb på den meget krævende tidligere Formel 1-bane.


Kristian Poulsen leverede atter en fornem indsats i England i weekenden i sit kun andet WTCC-løb.
(Foto: Winberg)

To ting gør dog Kristian Poulsens præstation endnu mere imponerende: I det første 50 kilometer lange løb var forskellen mellem bedste privatkører, italieneren Stefano d’Aste i BMW på tolvtepladsen, og Kristian Poulsen i en identisk bil på femtendepladsen kun to og et halvt sekund. Og Kristian Poulsen kører som den eneste af de fem bedste privatkørere med 30 kilo ballast, fordi han i modsætning til de andre ikke deltager i hele serien.

”Første løb gik utrolig godt,” fortæller en overlykkelig Kristian Poulsen. ”Jeg kom i mål så at sige samtidig med de bedste. I starten af andet løb blev jeg ramt hårdt af en anden deltager, og forhjulsophænget blev slået skævt, så fra da af var jeg på en defensiv opgave.”


Kristian Poulsen i BMW har indhentet belgieren Pierre-Yves Corthals i Seat i løb 2 i VM for standardbiler på Brands Hatch.
(Foto: Winberg)

Kristian Poulsen mener selv på baggrund af testkørslerne, at 30 kilo ballast koster lige knapt et halvt sekund pr. omgang, så på den baggrund er han mere end tilfreds med sine to placeringer i England. Han vurderer, at med samme vægthandikap som de andre havde han placeret sig endnu højere.

”Det går bedre og bedre for hvert løb. Vi har lært at sætte bilen op til de meget hurtige baner i udlandet og jeg har vænnet mig til det meget højere tempo. Nu har vi en måneds pause til næste WTCC-løb i Oschersleben, men jeg ville ønske, det var i morgen, ” sagde en yderst tilfreds Kristian Poulsen på Brands Hatch.

Forinden får danske racingfans dog lejlighed til at se Kristian Poulsen i en historisk Porsche 911 i Copenhagen Historic Grand Prix i Københavns gader i den kommende weekend, og i midten af august er han atter med i DTC, hvor der køres på Jyllandsringen. I slutningen af august skal den fremgangsrige racerkører så til Tyskland til sin tredje afdeling af verdensmesterskabet for standardbiler.

Det er Kristian Poulsens mål at køre hele WTCC-serien til næste år.

Resultater
De fem bedste privatkøreres placeringer i dagens to WTCC-løb på Brands Hatch

Løb 1:
12. Stefano D'Aste, BMW 320si, 0 kg ballast, +0:17,973 efter vinderen
13. Sergio Hernandez, BMW 320si, 0 kg ballast, +0:18,695
14. Pierre-Yves Corthals, SEAT Leon, 0 kg ballast, +0:19,400
15. Kristian Poulsen, BMW 320si, 30 kg ballast, +0:20,432
17. Franz Engstler, BMW 320si, 0 kg ballast, +0:26,748

Løb 2:
7. Stefano D'Aste, BMW 320si, +0:10,663 efter vinderen
8. Sergio Hernandez, BMW 320si, +0:13,282
13. Franz Engstler, BMW 320si, +0:18,338
16. Pierre-Yves Corthals, SEAT Leon, +0:22,4182
17. Kristian Poulsen, BMW 320si, +0:28,158

Michael Eisenberg


Læs alt om WTCC løbene på Brands Hatch.
Læs mere om:
  • Kristian Poulsen
  • Poulsen Motorsport
  • Brands Hatch
  • 27/07/08 - Brands Hatch - WTCC - FIA VM
  •