Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Audi smed Tom K-sejr væk

DTM 
28/07/08 

DTMHeldet og vejrprofeterne var ikke Tom Kristensen venligt stemt i søndagens DTM-løb på Nürburgring. Igennem hele weekenden havde danskeren under træning og kvalifikation været hurtigst i såvel tør- som regnvejr, men da starten skulle gå, var vejret hverken eller.
 

Audi-teamet havde med hjælp fra sine meteorologer forudset, at starten skulle blive våd, og på opvarmningsrunden begyndte det da også at regne. Tom Kristensen var derfor sammen med sine Audi-kolleger Mike Rockenfeller og Martin Tomczyk, der startede lige bag danskeren, blevet udstyret med regndæk på deres A4-biler, men regnen stoppede lige så hurtigt, som den var kommet. De tre foreste Audi'er måte derfor ellerede efter én omgang trille i pit for at skifte til tørvejrsdæk, og dermed havde de udspillet deres rolle.


Allerede på første omgang af DTM-løbet på Nürburgring måtte Tom Kristensen gå fra føring og og i pit for at skifte dæk, idet Audi havde gættet forkert på vejret.
(Foto: Audi)

"Det er hammer frustrerende at sidde i sådan en situation. Du kan intet gøre, for selvfølgelig må du som kører læne dig op ad teamet og de informationer, det har fået fra satellitfotos og meteorologerne. Jeg undrede mig over, at mange af kørerne bagude kort før starten valgte tørvejrsdæk, men eftersom både jeg, Rockenfeller og Tomczyk fik besked på at beholde regnvejrsdækkene på, troede jeg på, at regnen ville komme. Medvirkende til frustrationen er også, at denne situation var det eneste, der ikke måtte ske. Havde det enten bare været knastørt eller bulderregn, så havde jeg haft alle chancer for at køre en sejr hjem. Nu blev det i stedet til en gang lotteri, og det hader du, når du er på Pole Position," siger en ærgerlig Tom Kristensen.

Audi måtte efter fejlkalkulen oven i købet se ærkerivalen Mercedes køre med en 1-2-3-sejr, så der var ikke den stor jubel efter løbet på Nürburgring. Veteranen Bernd Schneider vandt foran Paul di Resta og Jamie Green, men samlet er det dog stadig Audis Timo Scheider, der fører mesterskaet.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs alt om DTM weekenden på Nürburgring.
Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Nürburgring
  • 27/07/08 - Nürburgring - DTM
  •