Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC Formel Masters

Pokal til Kevin Magnussen i Holland

ADAC
Formel Masters 

24/07/08 

Det blev til en tredje- og en fjerdeplads til Kevin Magnussen, da han deltog i Formula ADAC Masters i Assen i Holland. Det var en af Danmarks største brødproducenter Easyfood, der via et sponsorat af Kevin Magnussen havde sikret ham plads hos det hollandske team Van Amersfoort Racing.
 

Kevin kvitterede for tilliden ved i kvalifikationen at levere en superflot præstation, da han til de to løb sikrede sig en flot startplacering som nummer to til første løb og en superflot Pole Position til andet løb. Begge løb blev afviklet i regnvejr, hvilket gav Kevin problemer, der efterfølgende viste sig at kunne spores til bilens ophæng.


(Foto: ADAC.de)

”Normalt vil jeg ikke være tilfreds med at ryge fra en anden- til en tredjeplads” forklarede Kevin Magnussen om første løb. ”Men jeg havde virkelig problemer med bilen i regnvejret. Jeg havde vildt meget overstyring, så det var rigtig svært at presse bilen. Efterfølgende viste det sig, at det var en bolt, der var røget af ved det forreste hjulophæng, så bilens opsætning var helt forkert og balancen i bilen var rigtig dårlig. Det var desuden første gang, jeg prøvede at køre en bil med downforce i regnvejr og den har faktisk samme bid i banen i regnvejr, som min Formel Ford normalt har i tørvejr, så det skulle jeg også lige vænne mig til. Men når jeg tager problemerne med bilen i betragtning, så er jeg faktisk meget godt tilfreds med min indsats”.

Ved andet løb startede Kevin fra Pole Position, men også her blev løbet afviklet i regnvejr. ”Jeg får lavet alt for meget hjulspin i starten og er nede som toer i første sving. Bagved er der sammenstød, så der kommer safetycar på banen. Da starten går igen, er jeg lige ved at snurre rundt og begynder at blive presset bagfra. Efter nogle omgange får jeg lavet en fejl ved et gearskifte og mister min placering og en masse tid. Mod slutningen af løbet henter jeg igen ind på etteren og toeren, men på sidste omgang, hvor banen var ved at tørre op, kommer en af konkurrenterne, der havde været i pit og skifte til tørvejrsdæk, flyvende forbi – han når faktisk at køre sig til sejren – og jeg må tage med takke til fjerdepladsen”.

Til trods for at Kevin Magnussen sjældent accepterer andet end sejr, så har weekendens præstationer givet en masse for det kun 15-årige stortalent. ”Generelt set, er jeg rimelig tilfreds med weekenden. I andet løb, må jeg dog indrømme, at jeg laver for mange fejl, men det har jeg lært af, men jeg fik trods alt en pokal med hjem fra første løb” sagde en ærlig Kevin Magnussen, der havde den danske GP2 kører Christian Bakkerud med som rådgiver. ”Det har på mange områder været en lærerig weekend. Jeg havde Christian med til at hjælpe og det har været rigtig godt. Jeg skal lære hele tiden og der er en masse tekniske detaljer, som jeg fortsat skal lære, at forklare på engelsk og der har det været rigtig godt med Christians støtte og hjælp. Vi kunne tale om en m asse ting på bilen og så kunne Christian hjælpe med at forklare det til mine ingeniører”.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Van Amersfoort Racing
  • Assen
  •