Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Poulsen til VM i England

WTCC 
24/07/08 

DTC-køreren Kristian Poulsen klar til sit andet WTCC-løb
Efter succesen i Portugal for knapt 14 dage siden, hvor han blev næstbedste privatkører i sit første WTCC-løb, er racerkøreren Kristian Poulsen og hans BMW nu klar til næste udfordring. Den venter i weekendens løb til verdensmesterskabet for standardbiler, WTCC, som køres på søndag på den tidligere Formel 1-bane, Brands Hatch, i England.
 

"Det var en kæmpe oplevelse at være med i WTCC-løbet i Portugal, og nu, hvor jeg ved, hvad det drejer sig om, er jeg helt parat til Brands Hatch," siger Kristian Poulsen, hvis karriere har haft en stejl fremgangskurve i de kun 16 måneder, han har kørt DTC.

Han ejer Poulsen Motorsport, som deltager i den danske DTC-serie med fire BMW 320 Si racerbiler, hvoraf to køres af de professionelle kørere Michel Nykjær og Emmet O'Brien, mens de to andre køres af ham selv og Jesper Sylvest som privatkørere.


Med sin BMW 320 Si leverede racerkøreren Kristian Poulsen en fremragende indsats i WTCC-løbet for to uger siden i Portugal, hvor han blev næstbedste privatkører.
(Foto: Mario Correria)

Og netop at blive godt placeret som privatkører er Kristian Poulsens overordnede mål for løbet i England: "Jeg blev næstbedste privatkører i det første løb i Portugal, nu vil jeg kæmpe for at opnå et lige så godt resultat på Brands, selv om konkurrencen bliver endnu hårdere her," siger Kristian Poulsen.

Allerede nu har han fået værdifulde erfaringer i WTCC: "De går mere til stålet, end vi gør herhjemme, og hastighederne er højere, både i de mange hurtige sving og på langsiden. Man er oppe mod flere tidligere Formel 1-kørere, så man skal ikke give ret meget plads i nærkampene, ellers bliver man hurtigt overhalet," siger Kristian Poulsen.


Kristian Poulsen i hård nærkamp med tyskeren Franz Engstler, begge i BMW, under WTCC-løbet på Estoril i Portugal. I denne weekend gælder det Brands Hatch i England.
(Foto: Mario Correria)

Han regner med at veksle erfaringerne fra udlandet til bedre placeringer i de danske DTC-løb, hvor han lige nu er fjerdebedste privatkører, kun få point fra en tredjeplads. Men først gælder det weekendens WTCC-løb: "Jeg har trænet en hel dag på Brands i en Renault Clio, men på søndag bliver det nok en del vildere," siger en forventningsfuld Kristian Poulsen.

Michael Eisenberg


Læs mere om:
  • Kristian Poulsen
  • Poulsen Motorsport
  • Brands Hatch
  • 27/07/08 - Brands Hatch - WTCC - FIA VM
  •