Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Kvindeligt stjernehold udfordrer mændene

CHGP 
24/07/08 

CHGPVanina Ickx kører i Fælledparken
Royal Pro-Am klassen ved Copenhagen Historic Grand Prix i Fælledparken den 2. - 3. august, hvor professionelle racerkørere og amatører på skift kæmper sammen imod hinanden, bliver den mest stjernespækkede til dato og i år krydres feltet desuden af endnu et spændende set-up.
 

Et rent kvindelig stjernehold udfordrer striben af mandlige kolleger, der med Tom Kristensen i spidsen bl.a. inkluderer Toms hold-kammerat på Le Mans i år, italieneren Dindo Capello, Jan Magnussen, David Brabham, John Morton og ikke mindst Danmarksmesteren Prins Joachim.

Stærkt hold
Kvindeholdet består af selveste Vanina Ickx, datter af den 6-dobbelte Le Mans vinder, Dakar-vinder og Formel 1 Grand Prix vinder Jacky Ickx. Samt Charlotte Engel, der ikke bare stiller sin Ford Escort Twin Cam til rådighed, men som DM-3'er i 2007 og vinder af Pro-Am klassen i 2006 (sammen med Jan Magnussen) også selv vil være et stærkt kort i kampen mod de mange mandlige stjerner.

Vanina Ickx er født og opvokset i motorsportsverdenen og hvad var mere naturligt end at hun selv krøb ned bag rattet i en racerbil. Med sin far, Jacky som lærermester og banebryder har hun skabt sig en pæn international karriere, som i år bl.a. inkluderer den europæiske Le Mans serie og 24-timers Le Mans.
I Le Mans blev Vanina Ickx nr. 10 i år og hun kommer til København frisk fra sejr i 12-timers løbet for standardvogne på Spa-Francorchamps Grand Prix banen i hendes hjemland Belgien.


Vanina Ickx og Dindo Capello er begge erfarne Le Mans kørere. I Copenhagen Historic Grand Prix den 2. - 3. august i Fælledparken skal de dyste imod hinanden og de øvrige stjerner i Royal Pro-Am klassen.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Første gang i Danmark
”Det er første gang jeg besøger Danmark,” fortæller den nu 33-årige Vanina Ickx. ”Jeg glæder mig meget til weekenden i København for jeg har en fornemmelse af at den opfattelse af livet og tilværelsen, man møder i Danmark, ikke er meget forskellig fra hvad jeg kender fra Belgien. Jeg kendte ikke til Copenhagen Historic Grand Prix før Tom Kristensen fortalte mig om det, men det lyder som et meget spændende arrangement og jeg glæder mig meget til at komme og være med.”

Jacky Ickx kører æresrunder
Hendes far, Jacky Ickx, som er en levende legende indenfor motorsportsverdenen kva sine talrige succes’er indenfor mange forskellige discipliner, sine seks Le Mans triumfer, sejren i Rallye Dakar og Formel 1 karriere som bl.a. bibragte ham otte Grand Prix sejre, er også i København. Han deltager ikke længere i motorløb, men vil til ære for publikum blandt andet blive interviewet på scenen og skrive autografer i Fælledparken.

Scandinavian Racing Press for:

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs alt om Copenhagen Historic Grand Prix 2008.
Læs mere om:
  • Charlotte Engell
  • Rinaldo Capello
  • Vanina Ickx
  • Fælledparken
  • 03/08/08 - Fælledparken - CHGP
  •