Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

MotoCross

DM Motocross - tæt som aldrig før

MotoCross 
23/07/08 

Søndag d. 27. juli mødes landets bedste motocrosskørere til årets fjerde DM afdeling på Mors, og selvom vi har bevæget os ind i anden halvdel af sæsonen, så ligger kørerne helt utroligt tæt i den samlede stilling. Sammenlagt med de mange potentielle heatvindere, giver det noget nær statsgaranti for dramatik, når Morsø Motocross Klub sender kørerne ud i dagens første heat præcis kl. 12.30.
 

MX1
I MX1 klassen, der er motocrosssportens svar på superligaen, er det VM køreren Kasper Jensen fra Sønderjylland der har taget føringen. Han har dog kun et points forspring til vestjydernes egen Bo Vang Jensen på andenpladsen, og Bo Vang har meldt ud, at hans mål er at tage fra Mors med den røde frontnummerplade, der symboliserer at man fører kampen om DM. Der er i det hele taget lagt op til en regulær jydekamp på Mors, for kort efter de to førende i stillingen, ligger både VM køreren Nicolai M. Hansen fra Silkeborg, og den kun 17årige Allan Scheel Hansen fra Billund. Især sidstnævnte har vist skræmmende god styrke ved de seneste DM afdelinger, så Allan er absolut blandt favoritterne til at tage max point med hjem fra Solbjergbanen på Mors - hvilket meget nemt kan vende op og ned på DM stillingen igen.

MX2
I MX2 klassen er stillingen også utrolig tæt, men der er ingen tvivl om at hjemmepublikummet vil gøre alt hvad de kan for at bakke op om deres lokale helt Kasper Lynggård, der lige nu indtager en tredjeplads i den samlede stilling, og kun ligger syv point fra førstepladsen. Kasper er normalt også lynhurtig på sin hjemmebane, så weekenden er uden tvivl hans store chance for at bringe sig i front. Lillebror Rasmus Lynggård ligger pt. lidt længere nede på en elvteplads, men selvom han er en af feltets yngste kørere, så er der ingen tvivl om at han vil gå frygtløs til opgaven, og satse på at tage et solidt hop op i den samlede stilling. Indtil videre har det dog været formstærke Nikolaj Larsen og stillingens førende mand Rasmus Krog Jørgensen, der har spillet de største roller i MX2 klassen, og de vil helt sikkert også være med til at sætte dagsordenen på Mors.

MX3
MX3 klassen har i de senere år været noget nær legestue for den forsvarende mester Jesper Kjær Jørgensen, men et vedvarende pres fra flere af konkurrenterne, har bragt nyt liv til denne klasse, og der er ingen tegn på at Jesper får lov til at snøre MX3 sækken lige foreløbigt. Claus M. Nielsen fra Svendborg er foreløbigt nærmeste konkurrent til at overtage MX3 titlen, men også Steffen Jansson fra Amager, samt Kenneth Hvam fra Randers har meldt sig som seriøse udfordrere, og det er derfor ikke nemt at udpege en forhåndsfavorit til heatsejrene på Mors.

Der køres i alt seks heat på dagen - to i hver af klasserne MX1, MX2 og MX3, og alle heat er tællende i den samlede stilling, så der er absolut ikke plads til fejl fra nogen af kørerne. Dermed vil der være fuld fart på fra dagens første heat, og allerede under træningen der starter fra kl. 9.00, vil eventuelle svaghedstegn vise sig via omgangstiderne.

Tids/Løbsplan:

Træning:

MX 3 20 min starttræning første 5 min 9.00
MX 2 20 min starttræning første 5 min 9.20
MX 1 20 min starttræning første 5 min 9.40

Tidskval:

MX 3 20 min 10.20
MX 2 20 min 10.45
MX 1 20 min 11.10

1 Heat 12.30
MX 3 20 min + 2 omg
MX 2 25 min + 2 omg
MX 1 25 min + 2 omg

Pause 30 min.

MX 3 20 min + 2 omg
MX 2 25 min + 2 omg
MX 1 25 min + 2 omg

Slut. 16.45

Danmarks Motor Union
Martin Wigh Knudsen


Læs mere om:
  • Morsø
  •      ASETEK SIMSPORTS