Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP i USA

Moto GP 
21/07/08 

Imponerende sejr til Rossi
Den 7-dobbelte MotoGP verdensmester, italieneren Valentino Rossi, kørte sent søndag aften dansk tid sin Fiat Yamaha i mål som vinder af USA’s Grand Prix på Laguna Seca racerbanen i Californien. Sejren var kærkommen, fordi Rossi i de seneste tre løb havde måtte se sin VM-føring svinde ind til fordel for den regerende verdensmester, australieren Casey Stoner, der kører Ducati.
 

Efter en suveræn kvalifikation var Stoner – som vandt i USA sidste år – storfavorit til at gentage triumfen i år. Men Rossi udviste et enestående kampmod og løbet udviklede sig i startfasen til en intens duel mellem Stoner og Rossi. Rossi var det meste af tiden i spidsen og selvom det flere gange lykkedes Stoner at erobre føringen, kom Rossi hver gang forbi igen.


Valentino Rossi udbyggede sit forspring i MotoGP VM, da han kørte sin Fiat Yamaha til sejr i USA’s Grand Prix i Californien.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Da to tredjedel af løbet var kørt, havde Rossi antagelig stresset sin unge rival i en sådan grad, at han oversatsede ved indbremsningen til banens sidste sving, Stoner havnede i gruset, væltede, men fik Ducati’en på hjulene igen – da var Rossi blot forsvundet i horisonten.

Sejrsmarginen var 13 sekunder – som er lysår i MotoGP sammenhæng. Det fortæller måske især, at de to rivaler er i særklasse, for deres respektive mærke-kolleger var ikke på et eneste tidspunkt i nærheden af noget, der blot sporadisk kunne matche deres tempo. At Stoner når at vælte, komme op på motorcyklen igen inden han bliver passeret og derpå slutte som nr. 2 – yderligere 13 sekunder foran løbets nr. 3, sætter det hele i relief.

Nr. 3 blev i øvrigt Stoners landsmand, australieren Chris Vermeulen, mens den privat-anmeldte Honda-kører Andrea Dovizioso i sit debutløb på Lagina Seca banen scorede en fornem 4.plads foran den tidligere vinder og tidligere verdensmester, Honda fabrikskøreren Nicky Hayden.

Efter løbet i USA holder MotoGP deltagerne en velfortjent sommerpause inden 12. afdeling skal køres på den tjekkiske Grand Prix bane ved Brno d. 17. august.

Resultat, USA’s Grand Prix
Laguna Seca, Californien

MotoGP VM 11. afd, 20. juli 2008:
1 Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 44m03,311s
2 Casey Stoner (AUS), Ducati, +13,001s
3 Chris Vermeulen (AUS), Suzuki, +26,609s
4 Andrea Dovizioso (ITA), Honda, +34,901s
5 Nicky Hayden (USA), Honda, +35,663s
6 Randy de Puniet (FRA), Honda, +37,668s

VM-stillingen efter weekendens Grand Prix:
1 Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 212 pts.
2 Casey Stoner (AUS), Ducati, 187 pts.
3 Dani Pedrosa (SPA), Honda, 171 pts.
4 Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 114 pts.
5 Andrea Dovizioso (ITA), Honda, 103 pts.
6 Colin Edwards (USA), Tech-3 Yamaha, 100 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Valentino Rossi
  • Laguna Seca
  • 20/07/08 - Laguna Seca - Moto GP
  •