Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ALMS GT Class

Jan Magnussen vandt

ALMS
GT Class 

21/07/08 

American Le Mans Series- efter Corvette sammenstød i pitten
Jan Magnussen vandt sæsonens femte sejr i GT1 klassen i den Amerikanske Le Mans Serie og fortsætter dermed sin forrygende sæson, da han sammen med Johnny O’Connell sejrede på Mid-Ohio efter en duel med teamets anden Corvette, hvor de to biler blev straffet for at have påkørt hinanden på vej ud af pitten.
 

Johnny O'Connell startede Jan Magnussens Corvette fra pole position og førte indtil første pitstop, hvor Jan Magnussen overtog. Jan Magnussen holdt føringen til sidste pitstop, hvor begge Corvetter igen skiftede kørere og på vej ud var kampen om sejren så tæt, at de to biler med Johnny O’Connell og Olivier Beretta ved rattet, kørte side om side ned gennem pitlane, hvor de ramte hinanden flere gange og i den tætte duel overså de begge, at der var rødt flag for enden af pitlane. Begge biler blev straffet to gange for henholdsvis ”unødig hård kontakt med anden konkurrent” samt for at have overset det røde flag, hvilket betød i alt 7 min. og 40 sek. stop-go.


(Foto: Jan Kaiser)

Efter pitstoppet førte Beretta i Corvette #4, men med kun 25 min. tilbage lykkedes det O’Connell at komme forbi og dermed fik Magnussen og O’Connell deres femte sejr i seks løb og er nu 16 point foran i mesterskabet med fem løb tilbage.


(Foto: Jan Kaiser)

”Det var helt vildt. Det var en sjov sejr at få i hus” sagde en glad Jan Magnussen efter løbet. ”Der blev kørt herreræs i dag. Da jeg hopper ud af bilen efter sidste pitstop, er den anden Corvette lige bag os i pitten. De to biler er næsten færdige samtidig, men Corvette #4 er afsted en anelse før vores. Johnny bliver sendt afsted og de to klasker sammen i pitlane. Johnny er foran med et forhjul, men de to biler hænger nærmest fast i hinanden ned gennem pitlane, hvor de får byttet masser af maling. Den stakkels marshal med det røde flag for enden af pitlane når lige at springe for livet, da det går op for ham, at de ikke har set ham. Beretta slipper sin speedlimiter lidt før enden af pitlane og kommer dermed først ud, men det fik åbenbart tændt Johnny, der derefter ikke gav op. Da først de to straffe var overstået, blev der kørt herreræs og da en åbning viste sig, gik Johnny efter hullet og sej ren var i hus. Gavin og Beretta er en stærk kombination og løbet i dag viste, at der bliver kæmpet om de små marginaler for at få sejren i hus. Vi havde været hurtigst i alle træninger og kvalifikation, så det her var vores weekend, selvom det blev tættere end vi havde regnet med”.


Læs alt om ALMS løbet på Mid-Ohio.
Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Olivier Beretta
  • Corvette Racing
  • Mid-Ohio
  • 19/07/08 - Mid-Ohio - ALMS
  •