Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Prix 2

FIA vil gendanne Formel 2 serien

Grand Prix 2 
15/07/08 

I et forsøg på at rivalisere den eksisterende GP2 serie vil FIA introducere deres egen junior serie der skal køre som support serie for Formel 1 løbene i Europa.
 

FIA er på mærkerne for tiden, FIA har for nyligt offentliggjort at man allerede fra 2009 vil etablere en ny junior serie, Formel 2, F2 bilerne vil have en 4 cylinder motor med cirka 400 HK og løbene vil vare over 175 kilometer med 10 løb i Europa som support serie til Formel 1 løbene.

Det mest interessante ved FIA’s ide om den nye F2 serie er kravet om at det ikke må koste mere end €200.000 at deltage i serien per bil per sæson.
Dette må siges at være ekstremt billigt i forhold til nuværende budgetter i formel racing.
Men FIA har planer om at den enkelte bil skal ejes af den bilfabrikant der nu for kontrakten med Formel 2 serien, det vil sige at det bliver bilfabrikantens ansvar at sørge for bilens vedligeholdelse samt betale for dæk, benzin og reservedele til gengæld for bilfabrikanten 20 % af hver enkel bil til reklame.

Den nye plan om F2 serien møder dog allerede skarp kritik fra adskellige team ejere rund omkring i Europa.
”Hvis et team skal deltage i en serie skal der være en mulighed for at tjene penge for teamet, samtidig vil man gerne have mulighed for at arbejde på sin ”egen” bil og det må man ikke med denne nye F2 serie”, udtaler Trevor Carlin der blandt andet har teams i det engelske Formel 3 mesterskab.


Den nye Formel 2 serie kan blive en direkte konkurrent til den nuværende GP2 serei
(Foto: Motorsporten.dk)

FIA håber på at lave aftalen sådan så bilfabrikanten skal stille med fuldt race-klar biler til hver løb og testdage, men dette møder skarp kritik fra teams, da dette formentlig vil gøre teams’ene egne mekanikere overflødige, FIA begrunder forslaget med at det er et af de vigtigste måder at holde omkostningerne nede på.

”Jeg har svært ved at se hvorfor man som team skulle deltage i Formel 2 serien, hvad nytte gør det hvis man ikke kan bruge sine egne mekanikere og ingeniører på bilen, jeg mener det vil være en bedre ide hvis serien blev styret af et ”stort” team der havde ansvaret for alle bilerne, dette er godt for at holde budgetterne nede, men jeg har svært ved at se ideen med det, jeg kan ikke se dette som en junior serie lige under Formel 1”, siger David Hayle som er teamchef for det engelske Formel 3 team Hitech Racing.

Ideen som FIA har lagt på bordet inkluderer at hver bil bliver skiftet rundt til hver kører sådan at man aldrig for den samme bil, men at alle kommer til at køre i så mange forskellige biler som muligt på en sæson.
FIA har også i kikkerten at blandt andet motoren ikke må udskiftes og den skal holde i en hel sæson.

”Vi håber at omkostningerne ved at deltage i den nye Formel 2 serie vil være cirka €200.000 for en hel sæson, inkluderet alle træningsdage og testdage” skriver FIA i deres pressemeddelelse.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Thomas Biagi
  • Carlin Motorsport
  • Hitech Racing
  • 03/08/08 - Hungaroring - Grand Prix 2
  •      ASETEK SIMSPORTS