Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Diverse Motorsport

Formel 1 langs Kremls mure

Diverse 
15/07/08 

Stor motorsportsfest i Moskva i weekenden
I de seneste år, har der ofte været rygter om et Formel 1 løb i Moskva, og ”drømmen” lever! I weekend´en var der arrangeret en stor motorsports-festival i området omkring ”Den røde Plads” og Kreml.
 

Arrangørerne havde opbygget en 4,7 kilometer lang bane langs Kremls historiske mure og over ”Den røde Plads” (hvor de ”vildeste” biler hidtil har været ”Den røde Arme”´s køretøjer ved den årlige parade i oktober!).
Blandt de biler som kørte demonstrations-omgange var en Williams F1 med Nico Rosberg bag rattet og en Red Bull RB4 med Red Bulls junior-kører, russeren Michail Aleshin.
Mere end 100 forskellige racerbiler deltog i paraden og demo-løbene.

”Det var en stor dag for mig og for russisk motorsport” - udtaler Michail Aleshin - ”jeg var både meget anspændt og samtidig lidt nervøs. Det var ganske vist 'kun' et demonstrationsløb, men motorsport er endnu en mindre sportsgren i Rusland og derfor skulle alt klappe. Vi brugte meget tid på check og justeringer. Heldigvis forløb alting efter planen og det var en stor dag for russisk motorsport. De mange fans (over 100.000 !!) fik en kæmpeoplevelse!”

Det succesfulde show, giver sikkert ny næring til planerne om et F1 GP i Rusland/ Moskva. Viceborgmester Valeri Vinogradov:
”Det var fantastisk, at se de to Formel 1-biler. Flot kørsel af stjernen Nico Rosberg i Williams og vores håb Michail Aleshin i Red Bull. Et lignende motorsportsshow på så højt niveau har vi ikke tidligere set i Rusland.”

Der er dog stadig modstand i visse politiske kredse (kender vi ikke også det !?)
Også sportsligt er der en vis skepsis. En af deltagerne i demo-løbene, F3-køreren David Markosov:
”Hos os er der ikke rigtig nogen tradition for motorsport, det var i mange år en minimalsport. Det er endnu ikke rigtig accepteret, desuden er der ikke så mange udøvere af sporten i Rusland og dermed ikke så mange profiler i udlandet.”

Mere end 100.000 tilskuere langs banen vidner dog om en vis interesse og mon ikke det er mere spændende, at følge Raikkonen, Hamilton, Alonso og Co. end kuglestødning, redskabsgymnastik og stangspring som russerne var 'tvangsindlagt' til i 'gamle dage'???

Them

Læs mere om:
  • Nico Rosberg
  •      ASETEK SIMSPORTS