Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Møller Madsen klar til KF3 EM

KF3 
14/07/08 

Nicolaj Møller Madsen fik med blod, sved og tårer kæmper sig til en plads i EM finalen i junior klassen KF3.
 

Når der skal køres Europa Mesterskab den 7. september i Frankrig på banen, Varennes s/Allier bliver det med deltagelse af Nicolaj Møller Madsen, men det var meget tæt på at gå galt.

Allerede under de få test på banen i Göteborg, fandt teamet ud af at Nicolaj ikke rigtigt havde fart i karten, flere ting blev prøvet, men der var ikke rigtigt noget der virkede.

Tidtagningen som forløb over to gange 8 min. blev ikke den store succes for Nicolaj, hans hurtigste tid var lige knap 6/10 langsommere end den lynhurtige Finne Pekka Kartutunen, men 6/10 af et sekund til en EM kval, betyder 40 pladser i feltet.

Der skulle nu køres indledende heats, om adgang til finalerne, og her kæmper 15 årige Nicolaj, med alt hvad han har og opnår følgende placeringer: 9 – 22 – 11 – 10, hvilket flytter ham frem i feltet, på en indtil videre samlet 28. plads, nu var han da videre.

De 25 bedste fra de 2 finaler, kan sikre en EM billet, og heldigvis havde mekaniker Jacob Bachiry fundet noget på karten, som gjorde at Nicolaj kunne køre noget stærkere, så fra en start fra 28 pladsen kørte han sig op på 8 pladsen, da bremsen begyndte at volde problemer, han mister 3 placeringer og slutter 11.

Til finalen var teamet noget mere optimistiske, med at nu var der mindst 1 hjulsæt til EM.

Men da starten går, bliver Nicolaj passeret af en Finne som prøver i bedste monster car stil at køre op over Nicolaj, og heatet slutter for begge.

Sammenlagt har Nicolaj nu 41 point, og fordi at en del andre ligeledes blev ramt af uheld, rækker det lige nøjagtigt, til en 23. Plads og dermed en plads i Europa mesterskabs finalen.

Finske Veli-Pekka Kartunen vinder suverænt begge finaler, men Nicolaj kan sammen med 8 andre danskere deltage i den endelige finale.

Møller Madsen presse


Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  •