Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K på podiet

DTM 
14/07/08 

DTM- efter at have sønderbombet banerekorden
Tom Kristensen var dagens hurtigste mand i DTM-løbet på Zandvoort, men holdt sig loyalt bag sine Audi-holdkammerater Mattias Ekström og Timo Scheider, der med en første- og en andenplads nu indtager samme placeringer – dog i omvendt rækkefølge – i årets mesterskab.
 

Nordjyden holdt i starten sin position som nummer tre og havde regnet med at skulle beskytte sine foranliggende Audi-kolleger mod de nærmeste konkurrenter fra Mercedes.
Fra startplads seks skød endnu en Audi-kører, Martin Tomczyk, imidlertid frem, og dermed satte Audi sig på de fire første placeringer.

Kristensen lod Ekström og Scheider få et hul oppe foran, indtil det viste sig, at Mercedes ikke havde farten til at være en trussel i dag. Herefter kørte den 8-dobbelte Le Mans-vinder en række hurtige omgange for at sikre et større forspring til de to obligatoriske pitstop, hvor et mekanikerkiks nemt kan betyde et tab af kostbare sekunder. På dette tidspunkt barberede Kristensen over et sekund af englænderen Gary Paffetts banerekord, der blev sat helt tilbage i 2005!

”Min bil var fantastisk i dag, men der var ingen grund til at angribe de to kolleger foran. Det blev i stedet et solidt stykke holdarbejde, hvor vi for første gang i mine fem sæsoner som DTM-kører formåede at få de fire bedste Audi’er på de fire forreste pladser. Det er et fantastisk resultat for teamet og et fremragende rygstød før næste afdeling på Nürburgring om to uger,” sagde Tom Kristensen.

Med tredjepladsen bidrog Tom K til, at han sammen med teamkollega Timo Scheider atter kan indtage førstepladsen i team-mesterskabet.


Scheider, Ekström og Kristensen fejrer en ren Audi-triumf efter DTM-opvisningen på Zandvoort.
(Foto: Audi)

Resultat af DTM-løb på Zandvoort (Holland):
1: Mattias Ekström, Audi: 38 omg.
2: Timo Scheider, Audi +00,270 sek.
3: Tom Kristensen, Audi +06,760 sek.
4: Martin Tomczyk, Audi +10,183 sek.
5: Bruno Spengler, Mercedes +21,919 sek.

Ny banerekord: Tom Kristensen 1:33,729 min.(omg. 12).
Tidligere banerekord: Gary Paffett (Mercedes) 1: 34,785 min. (2005).

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Zandvoort
  • 13/07/08 - Zandvoort - DTM
  •