Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K med i toppen på Zandvoort

DTM 
13/07/08 

DTMTom Kristensen lå til Pole Position, da sidste omgang blev kørt i kvalifikationen til søndagens DTM-løb på Zandvoort. Til allersidst lykkedes det imidlertid hans to Audi-kolleger Mattias Ekström og Timo Scheider at klemme sig ind foran, og dermed skal nordjyden starte i anden række i søndagens løb.
 

”Banen blev hurtigere og hurtigere, så desværre holdt min bedste tid fra første del af kvalifikationen ikke til det ternede flag. Jeg havde selv chancen for at køre en bedre omgang til sidst, men for at optimere Audis chancer for at starte forrest fik jeg et lidt højere tryk i mine dæk før min sidste runde. I første sektor var jeg hurtig, men derefter begyndte bilen at rutsche lidt for meget i svingene. Med hensyn til mesterskabet er det for teamet imidlertid en perfekt kvalifikation med Timo og Mattias forrest og mig foran de to hurtigste Mercedes’er,” siger Tom Kristensen fra Holland.


Tom Kristensen lignede hurtigste mand i DTM-kvalifikationen på Zandvoort, men gled til sidst ned på en tredjeplads efter et forkert team-sats med dæktrykket.
(Foto: Audi)

For Audi er det nødvendigt med et godt resultat på banen nord for Amsterdam. Mercedes har vundet de seneste afdelinger og har hentet Timo Scheider i den samlede stilling. En af grundene til, at Audi er presset, er også, at Audis topkørere på skift har smidt et løb væk. Tom Kristensen tyvstartede fra en andenplads på Oschersleben, Timo Scheider gentog bedriften fra Pole på Mugello, hvor Ekström endvidere brændte en kobling af.

Det fik på pressemødet efter kvalifikationen på Zandvoort Audis ellers så stilige sportschef, Dr. Wolfgang Ullrich, til i et for ham usædvanligt sprogbrug at udbryde:
”Med henblik på starten søndag håber jeg virkelig, vores kørere er klar. De har lavet nok lort i år!”

Resultat af DTM-kvalifikation på Zandvoort:
1: Mattias Ekström, Audi: 1:31.012
2: Timo Scheider, Audi: +0,219 sek.
3: Tom Kristensen, Audi: +0,551 sek.
4: Jamie Green, Mercedes: +0,588 sek.
5: Bruno Spengler, Mercedes: +0,697 sek.
6: Martin Tomczyk, Audi: +0,719 sek.
7: Paul di Resta, Mercedes: +0,803 sek.
8: Oliver Jarvis, Audi: +1,025 sek.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Zandvoort
  • 13/07/08 - Zandvoort - DTM
  •