Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Ford Benelux-serien

Flot indsats af Kevin Magnussen i Holland

F1800
FFB 

12/07/08 

Kevin Magnussen leverede en flot indsats, da han i weekenden den 5.-6. juli for første gang deltog i et Formel Ford løb udenfor Danmarks grænser. Kevin Magnussen og hans team Fukamuni Racing stillede til start i en afdeling af det stærke Benelux mesterskab på den meget hurtige hollandske bane Assen.
 

For både Kevin Magnussen og Fukamuni Racing betød den hurtige bane, at man startede på bar bund med data og opsætning, da ingen af de danske baner kommer i nærheden af de hastigheder, der køres på Assen.


(Foto: Jan Kaiser)
Men Kevin og teamet leverede en flot indsats og fik arbejdet sig frem til et godt setup på den danske Aquila racer og Kevin Magnussen kunne starte første løb fra sjette startposition. I løbet var Kevin endnu en gang imponerende og kørte sig frem i feltet. I en tæt duel om tredje pladsen besluttede den forangående kører sig for at ”bremse-teste” Kevin, der derved ramte ham bagi. Desværre opfattede løbsofficials situationen anderledes og gav Kevin skylden for sammenstødet og gav ham en stop-go, hvilket betød at Kevin mistede sin flotte tredjeplads og røg langt tilbage i feltet og til sidst måtte tage til takke med en tiendeplads.

I andet løb startede Kevin Magnussen fra femte startposition. En dårlig start betød, at Kevin faldt ned på en syvende plads, hvorfra han igen begyndte at køre sig frem i feltet. Igen kom Kevin op på tredjepladsen, men var i tæt duel, hvor han til sidst måtte se sig overhalet og dermed køre i mål på en fjerdeplads. Men Kevin fik undervejs vist, at hans talent rækker langt. Uden tidligere erfaring fra hverken Assen eller andre hurtige baner, kunne Kevin alligevel se tilbage på en omgangstid i andet løb, som var løbets næsthurtigste tid og kun 5/100 sekund fra hurtigste tid. Ydermere kunne Kevin prale med, at han nu har slået en tidligere Formel 1 kører, idet den tidligere hollandske Formel 1 kører Jan Lammers var gæstekører i serien og sluttede på femtepladsen i løb to, lige bag Kevin.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Assen
  •