Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Robert Schlünssen til start i Spa 24 Hours

24 Hours 
11/07/08 

Når det traditionsrige 24-timers løb køres på den berømte bane Spa-Francorchamps i de belgiske Ardennerbjerge den 2.-3. august, bliver der debut til en af dansk bilsports største talenter. Den 24-årige Robert Schlünssen får chancen i den ene af topteamet Phoenix Carsport Racings Chevrolet Corvette C6R.
 

Starten sker med støtte fra Dansk Automobil Sports Union (DASU) og en gruppe sponsorer. Robert Schlünssen testede første gang bilen på Spa tirsdag den 8. juli, hvor det blev til godt et dusin omgange i på en skiftevis tør og våd bane.


(Foto: DASU)

Tysk topteam
Phoenix Carsport Racing blev etableret i 1999 og deltager i år i DTM og FIAs European GT Championship. Til Spa 24 Hours indsætter teamet to Corvette-racere, den ene med Robert Schlünssen, Alex Margaritis (GR), Jos Menten (NL) samt en endnu ukendt fjerdekører.
Den anden Corvette køres af teamets faste stab bestående af Marcel Fässler, Jean Deniz Deletraz, Mike Hezemans og Fabrizio Gollin. Netop dette hold vandt den samlede sejr i sidste års udgave af det klassiske løb på Spa.
Teammanager er Dirk Theimann og teamchef er Ernst Moser. Phoenix Carsport Racing har base ved Nürburgring.

Spa 24 Hours
Næst efter Le Mans er løbet det ældste langdistanceløb på kalenderen. Første gang det blev afviklet var i 1924, kun et år efter det første 24-timers løb på Le Mans.
Løbet har tidligere været en del af European Touring Car Championship og World Sports Car Championship, og siden 2001 har der stået FIA GT Championship på programmet.

Robert Schlünssen
Robert Schlünssen blev første gang en del af DASUs elitetrup, da han i 2003 besatte andenpladsen i Euro Cup for Formel Renault. I 2007 udtog DASU Robert Schlünssen som første kører i det nye talentsamarbejde med Danish Touringcar Championship (DTC), og han kvitterede med en række flotte resultater sammen med Team Go Racing. I år stiller han til start for Team Peugeot Sport Køge, og efter halvdelen af sæsonen fører han DTC Cuppen.

Robert Schlünssen, der er bosat i Berlin, har tysk far og dansk mor. Karrieren begyndte i 1997 med topresultater i tysk junior karting, og siden blev det i 2003 til en samlet andenplads i den prestigefyldte Euro Cup for Formel Renault. Mangel på sponsorer betød, at han i 2005 vendte tilbage til kartingsporten, hvor han vandt Dansk Super Kart. 2006 gav debut i DTC, og denne klasse har dannet baggrund for karrieren siden.
Nu følger så den internationale debut i GT-racing med Phoenix Carsport Racing.

Sponsorerne
Den internationale debut i FIA GT Championship er kommet i stand via et samarbejde mellem DASU og en række sponsorer. Disse er:

-         Becher Madsen Service. Udfører alle former for pakkeopgaver så som displaypakning, sampakning, ind- og udpakning. www.sampak.dk       

-         Guldbjerg Maskinfabrik A/S. Stor ekspertise i CNC bearbejdning af specielle metal-/plastemner. www.guldbjerg.dk

-         Køge Bilhus A/S. Moderne Bilhus i Køge og Solrød. http://koge.forhandlere.peugeot.dk/

-         Q8 Oils. Salg og distribution af olieprodukter. www.q8.dk 

-         Vaillant. Europas førende navn indenfor gaskedler.  www.vaillant.dk

-         Havdrup Maskinfabrik. Salg af landbrugs- og entreprenørmaskiner. www.havdrup-maskinforretning.dk

-         Hedebo skiltereklame. All-round skiltefirma. www.hedebo-skilte.dk

-         Værktøjskompagniet A/S. Håndværktøj og maskiner. www.vka.dk

-         H.E. Jørgensen. Salg af nye og brugte lastbiler. www.he-jorgensen.dk

-         WorkZone. Trendsættere indenfor arbejdstøj. www.workzone.dk          

-         K-Tech. Rotax Service Center. www.k-tech.nu

-         John Frederiksen International Transport.

-         TM Entreprise. Smedevirksomhed. Tlf. 40 59 15 10


Læs mere om:
  • Robert Schlünssen
  • Spa-Francorchamps
  •