Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Dansker i VM for standardbiler

WTCC 
10/07/08 

Kristian Poulsen op mod verdens bedste i Portugal på søndag
For lidt over et år siden kørte rallykøreren Kristian Poulsen sit første løb i DTC, det danske standardvognsmesterskab, i en BMW 320 Si. I weekenden stiller han som den første dansker efter Jan Magnussen op i WTCC, verdensmesterskabet for standardbiler, på den tidligere Formel 1-bane Estoril i Portugal.
 

I det år har Kristian Poulsen gennemgået en fantastisk fremgangskurve.

”Siden min start i DTC er det gået bedre og bedre, og sidste år sluttede med, at jeg kom på tredjepladsen i europamesterskabet. Nu vil jeg gerne teste mig selv op mod verdens bedste standardvognskørere for at se, hvor jeg ligger henne, om jeg er med blandt de bedste privatkørere, eller om jeg er langt bagefter. Jeg har glædet mig et halvt år, og nu sker det endelig,” siger Kristian Poulsen, hvis team, Poulsen Motorsport, er landets største DTC-team med hele fire biler.


Helt sin egen. Både i stil og væremåde. Men altid med succes. Søndag stiller Kristian Poulsen op i verdensmesterskabet for standardbiler.
(Foto: Michael Eisenberg)

Men ikke nok med, at Kristian Poulsen stiller op i Portugal. Danskeren, der tidligere har deltaget i VM-løb i rally, skal også køre de næste to løb i VM-serien.

”Ja, fjorten dage efter, den 27. juli, kører jeg på Brands Hatch i England. Der har jeg trænet for nogle uger siden, og 31. august er jeg med i løbet på Oschersleben i Tyskland. Der har jeg haft en rigtig fin test, siger Kristian Poulsen.


Efter kun lidt over et år i DTC står der respekt om Kristian Poulsen og hans blå BMW. På søndag får han en indikation af, hvor langt hans talent og materiel rækker.
(Foto: Michael Eisenberg)

Målet med det hele er, at Poulsen Motorsport i 2009 skal deltage i hele den verdensomspændende WTCC-serie med to biler. Foreløbig peger det på at kunne blive teamejeren selv plus én til, muligvis teamets hurtigste professionelle kører, den regerende DTC-mester Michel Nykjær.

”Men der er lang vej endnu,” siger Kristian Poulsen. ”Nu tager vi til Estoril først og ser, hvordan det går der.”

Poulsen Motorsport
Michael Eisenberg

Sådan kan det lade sig gøre
En dansk BMW 320 Si racerbil i DTC-trim er næsten identisk med de BMW’er, der benyttes i WTCC. Der skal dog køres med glas i sideruderne i stedet for Lexan, og Kristian Poulsen får 30 kilo ballast, fordi han ikke deltager regelmæssigt i serien.

Desuden køres der på Yokohama-dæk, hvor man herhjemme benytter Dunlop. Den danske Yokohama-importør er derfor trådt hjælpende til og har skaffet Yokohama racingdæk.

Kristian Poulsen cykler Estorilbanen rundt på torsdag for at lære den at kende, og fredag er der en halv times fri test. Lørdag køres to gange en halv times test, og klokken femten er der tidskvalifikation i en halv time. Søndag køres to løb a 50 km på den fire kilometer lange bane, hvor Formel 1-kørere som Alain Prost, Ayrton Senna og Nigel Mansel tidligere har dystet. Og søndag aften er Kristian Poulsen klogere på, om hans internationale drømme kan indfries i 2009.


Læs mere om:
  • Kristian Poulsen
  • Poulsen Motorsport
  • Estoril
  • 13/07/08 - Estoril - WTCC - FIA VM
  •