Crosskart

Fantastisk race på Nørlundbanen

Crosskart
10/07/08

2008-sæsonen har indtil videre budt på store oplevelser og godt race, men lørdag på Nørlundbanen blev et foreløbigt højdepunkt. De nye kørere har hidtil gjort det godt, men lørdag bød på det tætteste race, hvor de fleste rookier for alvor meldte sig ind i kampen om pokalerne.

Det var især glædeligt at de forholdsvist mange kontakter med skader til følge, der har været tale om til de første løb helt blev undgået med en enkelt undtagelse, som til gengæld var mellem 2 meget erfarne kørere.

Jes Bering tog for anden gang i sæsonen en heat-sejr og er stadig eneste rookie der har vundet heats. Det samme heat bød på noget af det mest underholdende race, hvor Jes holdt Jørgen Birkbak bag sig, mens Jørgen samtidig blev presset hårdt bagfra af René Bendixen, som også havde travlt med at holde sig foran Mikkel Jespersen.

Jes Bering foran Jørgen Birkbak, René Bendixen og Mikkel Jespersen.
(Foto: Lars Fjederholt)

Vore svenske venner Johan Adolfsson og Roland Persson havde en vekslende weekend. Roland Persson så ud til virkelig at have fået det til at spille da han længe holdt førstepladsen i 2. heatrunde, men uheldigvis spandt rundt i opløbssvinget. Roland kom igen i 3. heatrunde hvor det blev til en 2. plads. Der var derfor forventning om mere godt i finalen, men desværre var styretøjet gået i stykker. Johan viste i glimt stor styrke, men i de afgørende situationer udeblev heldet.

Roland Persson i kamp med Kim Klitlund, Palle Bjørnsten, Johan Adolfsson og Lars Jensen.

Mikkel Jespersen lagde flot ud med en heatsejr som gav løfter om mere, men havde i de følgende heats lidt problemer med at komme forbi og fremad.

Rune Birkbak lagde ligeledes ud med en heatsejr, men kørte ligesom Niels Zinck Rasmussen et mere anonymt løb, der dog gav en ret fin pointhøst til begge. Niels' bedste heat gav en 2. plads hvor han hele heatet igennem var hårdt presset bagfra men holdt placeringen.

Kim Klitlund kørte, fristes man til at skrive, som sædvanlig godt og stabilt i de indledende heats, men kom galt afsted i finalen. Det blev til to 2. pladser og en 4. plads i de indledende heats.

Michael Sylvestersen ser ud til at have fået virkeligt godt gang i den nye kart. Det blev til to 3. pladser og flot kørsel.

Keld Munkedal var dominerende hele dagen. Med undtagelse af 1. heatrunde som blev ødelagt af et intermezzo med Jørgen Birkbak få meter efter starten, så tog Keld alt hvad der var at tage incl. finalen. Kort og godt en overbevisende præstation og en velfortjent sejr.

Keld Munkedal i spids i finalen.

Jørgen Birkbak tog 2. pladsen, mens Mikkel Jespersen tog 3. pladsen foran Rune Birkbak.

Resultatet af dagen blev at Jørgen Birkbak udbyggede føringen i HF Data Teknik Cup'en, mens Rune Birkbak rykkede 3 trin frem til 2. pladsen, og Keld Munkedal sprang 7 pladser frem til 3. pladsen. I DASU Cup'en rykkede Jørgen Birkbak i spids, mens Keld Munkedal overtog 2. pladsen. Michael Nielsen, som har ført DASU Cup'en siden sæsonpremieren, var ikke til start og gled ned på 3. pladsen.

I 125ccm Ungdomsklassen blev der igen kørt stærkt af Casper B. Larsen og Aske Birkbak. Starterne blev delt ligeligt, men Casper kørte rigtig stærkt og vandt alle 3 indledende heats. I finalen blev det omvendt idet Aske tog sejren i overbevisende stil.

Se meget mere om cross-kart, stillinger og billeder på Cross-KartKlub.dk.