Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

James Thompson sikrer ny sejr til Hartmann Racing

Danish
Touringcar
Challenge 

11/09/08 

- efter fantastisk kørsel
For anden gang i denne sæson kunne en af Hartmann Honda Racings røde og hvide Honda Accorder køre over målstregen som vinder af et DTC-løb. Atter var det James Thompson, der leverede varen ved at køre førstepladsen hjem, men i forhold til sejren på Padborg Park var der denne gang ikke noget, der på forhånd tydede på, at han ville vinde.
 

Den britiske VM-stjerne havde nemlig blot kvalificeret sig til en startposition som nummer ti på Sturup Raceway, men på en endnu våd bane valgte man en utraditionel løsning ved at satse på helt glatte slickdæk.

”Vi kunne se på kvalifikationen, at vi manglede noget fart, men vi havde noget med i kufferten fra et løb på Padborg Park sidste år, hvor vi lærte, at der plejer at blive tør bane. Den idé pakkede vi ud og så vandt James. Det var et fantastisk løb,” siger teamejer Hans Hartmann.


Søndagens vinder fanget i en Hartmann sandwich
(Foto: Morten Kimer Hansen)

I løbet af de 13 omgange, som det første heat på Sturup Raceway bestod af, foretog James Thompson den ene overhaling efter den anden og kørte sig op gennem feltet. Da der var tre omgange tilbage, var han nået op på andenpladsen, og nu var det kun Robert Schlünssen, som var foran ham. I løbet af ingen tid lykkedes det briten at indhente ham og ubesværet kunne han gå forbi og vinde sin og Hartmann Honda Racings anden DTC-sejr i år.

I de to næste heat var resultaterne ikke af helt samme kaliber. Her var asfalten atter knastør, og man havde ikke den nødvendige fart, hvorfor James Thompson tog en 7. og en 6. plads.

”Løb to var et løb med uheld, som gjorde, at vi klarede skærene lidt bedre end vi havde forventet,” siger Hans Hartmann, ”og ud fra de odds, vi havde, så var løb tre klart over middel, ja, rigtig godt endda.”


Der var glæde efter James Thompsons uventede sejr
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Mens man traf en rigtig beslutning ved at sende James Thompson på banen med slickdæk i første løb, viste Jens Møllers valg af regnvejrsdæk til samme løb at være forkert.

”Min første indskydelse var, at jeg lige så godt kunne satse hele butikken og vælge slickdæk, for jeg kunne ikke miste så meget,” forklarer Jens Møller. ”Jeg blev alligevel i tvivl, og det var så den forkerte beslutning. Det var dumt, at jeg ikke satsede, for så havde det set bedre ud for de efterfølgende løb, men der var nok ikke andre end James i feltet, der kunne gøre det, han gjorde.”

Første løb resulterede i en beskeden 12. plads og fire ødelagte regnvejrsdæk for Jens Møller, der til gengæld gjorde fremskridt i de to næste løb.

”Jeg var hurtigste forhjulstrækker i andet heat og tredje eller fjerde bedste på omgangstiden. Jeg skulle forsøge at holde Jan Magnussen bag mig og beskytte James, som lå foran mig, men Jan var så meget hurtigere. Jeg kunne holde ham to-tre omgange, og det var vel også i orden,” siger Jens Møller.

”I løb tre var jeg meget frustreret. Jeg havde sat to andre fordæk på, og da var det en helt anden bil. Jeg troede, at jeg skulle avancere i løb tre. Jeg kunne ikke engang hænge på Carlsen, som jeg lammetævede i løb to. Jeg tror, at der er stor forskel på dækkene, og det er uheldigt, hvis det er med til at afgøre chancerne og mulighederne.”

Allerede om to uger skal Hartmann Honda Racing i aktion igen. Det sker på Padborg Park, hvor teamet var med fremme ved løbet samme sted før sommerferien.

Hartmann Racing


Læs mere om:
 • James Thompson
 • Jens Reno Møller
 • Hartmann Racing
 • Padborg Park
 • Sturup Raceway
 • 07/09/08 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her