Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Berømt racerbil skal køre på Hockenheimring

Historisk 
10/07/08 

I forbindelse med det tyske Formel 1 Grand Prix der i år køres på Hockenheimring, vil der blive et gensyn med noget af et klenodie inden for motorsport.
 

For de som husker tilbage, vil en tur til det tyske Formel 1 Grand Prix der i år køres på Hockenheimring, blive lidt af en oplevelse. Der er i tidsplanen lagt 2 demonstrationsløb ind hvor ca. 10 BMW M1 Pro Car biler skal køre et antal omgange på banen.

BMW M1 fejrer i år 30 års jubilæum og det er i den anledning at man har fundet nogen af de gamle, men stadig fuldt funktionsdygtige racere frem. Chaufførerne der skal køre bilerne er også blevet 30 år ældre. Det er nemlig lykkedes at lave aftale med en del af de kørere der dengang kørte i bilerne. Bl.a. har den tidligere tyske Formel 1 kører og nu kommentator på RTL, Christian Danner, lovet at køre bilen. Blandt de andre kørere finder man navne som Marc Surer, Jacques Laffite og ikke mindst manden bag bilen, Jochen Neerpasch.

Bilen blev oprindeligt lanceret som et selvstændigt produkt under BMW Motorsport Gmbh, og for at få bilen homologeret til den daværende gr. 4 måtte man lave 400 gadebiler. Men der opstod en del problemer i den forbindelse og hvad gjorde man så?
Det lykkedes for BMW at få en aftale i stand - med velvillighed - fra Bernie Ecclestone og Max Mosley, om at få bilen til at deltage som en selvstændig supportklasse til datidens Formel 1 løb. Her kørte den så i 2 år i årene 1979 og 1980. Deltagerne den gang var en blanding af unge talenter og de 5 hurtigste Formel 1 kører fra fredagens kvalifikation. Den gang var der Formel 1 kvalifikation både fredag og lørdag.

I forbindelse med næste weekends tyske Grand Prix, bliver der lørdag og søndag mulighed for at gense et par håndfulde af de nu berømte racere. Demonstrationen sker med stor velvillighed fra BMW der stiller racerne til rådighed til dette "jubilæumsløb".

Herhjemme har der også kørt i hvert fald et eksemplar i forbindelse med race. Hans Chr. Jürgensen kørte i flere sæsoner i Danmark i én BMW M1, ligesom Jens Winter havde en Castrol sponsoreret M1 som han deltog med på Le Mans sammen med Lars Viggo Jensen.

Dons

Læs mere om:
  • Hockenheim
  • 20/07/08 - Hockenheim - Formel 1 - FIA F1
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her