Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sekundtæt fight om DM i rally

DM Rally 
10/07/08 

Udefrakommende omstændigheder bevirkede, at rallyteamet: Max Christensen og Mikael Kanstrup fra Motorsport Nordjylland (MNJ) måtte ændre strategi lige inden tju bang-rallyet - DM 3 - på Vestsjælland. Mikael Kanstrup fik beklageligvis forfald, men den rutinerede co-driver: Dorthe Ravn fra Horsens var frisk på at springe til som værdig og kompetent stand in.
 

- Jeg har aldrig før prøvet at køre rally med andre end Mikael i højresædet, forklarer Max Christensen. - Men Dorthe Ravn har kørt utallige rallies bl.a. i samarbejde med den flerdobbelte danske mester Ib Kragh. Heldigvis er note-systemet i rally standardiseret, og derfor fandt vi hurtigt ind i samarbejdet. Der skulle selvfølgelig bruges de første hastighedsprøver på finpudsning af team worket og de lidt anderledes kommandoer.

Efter rallyets 3 første hastighedsprøver lå Max Christensen og Dorthe Ravn i deres Subaru Impreza WRX 4WD på en fornuftig fjerdeplads generelt, og med 10 sekunder op til nr. 1.

- Rallyet bestod af 11 forholdsvis korte hastighedsprøver, supplerer Dorthe Ravn. - Derfor var den overordnede strategi at holde fuldt konkurrencetempo uden fejltagelser og tidskrævende afkørsler. Med alle 6 afdelinger tællende til DM-slutstillingen skal der mange placeringspoint på kontoen i hvert eneste rally.

Hovedstrømpilen for Subaru Motorsport Danmark var ærkerivalerne og mærkekollegaerne: Jørgen Pilgaard og Freddy Pedersen, som inden KOMO Rallyet omkring Kalundborg lå på andenpladsen i DM-stillingen.

- Man kan sammenlige rally lidt med cykelløb, fortsætter Max Christensen. - På konkurrencedagen vil der altid være nogle, som har gode ben og tur i den. Man kan ikke sætte af sted efter hvert eneste rytter i udbrud. Derimod er det vigtigt at have et langsigtet mål mod den gule førertrøje. Midtvejs i KOMO Rallyet var Mitsubishi Lancer Evo. 9-mandskabet: Michael Pedersen og Claus Amstrup stukket af blandt 4WD'erne, men vi var kun 3 sekunder efter Pilgaard/Pedersen.

Max Christensen og Dorthe Ravn strammede grebet og indledte en flot slutspurt. Inden de to sidste hastighedsprøver var stillingen derfor vendt om, hvor rallyparret havde oparbejdet et forspring på 1,8 sekunder.

- På de sidste 2 hastighedsprøver blev der virkelig kørt til marginalerne, konstaterer Dorthe Ravn. - For vores rallybil kostede det nærkontakt samt en krøllet forskærm efter carambolage med en chikane. Vi kunne ikke give yderligere gas på prøverne, uden at det betød kantkørsel på de fysiske love. Subaru Motorsport Danmark måtte acceptere et sekundtæt nederlag til Jørgen Pilgaard og Freddy Pedersen, som tilbageerobrede føringen.

- Vi oversomrer dog på førstepladsen i DM for 4WD'erne, afslutter Max Christensen. - Godt nok blev forspringet indskrænket til et enkelt placeringspoint, men vi ser frem til efterårssæsonen, som starter midt i september med et langt rally på Møn og Falster.

Subaru Motorsport danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs alt om DM3 i Kalundborg.
Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Subaru Rally Team DK
  • Kalundborg
  •