Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Danmarks ældste rallysprint køres for 30. gang

Rally Sprint 
05/07/08 

Datoen 08-08-08 er en mærkedag. Og det er ikke bare på grund af den specielle talkombination, der er nem at huske. Fredag den 8. august 2008 markerer også et jubilæum, for på denne sommeraften køres det traditionsrige Tvilum-Scanbirk Rallyshow nemlig for 30. gang, og dermed er der tale om jubilæum for det ældste løb af sin slags herhjemme.
 

Det hele begyndte i slutningen af halvfjerdserne som et af datidens traditionelle manøvre- og specialprøvearrangementer, hvor der blev kørt på mere eller mindre afsides områder, så det praktisk taget kun var egnens lokale racerkørerne, der havde glæde af udfoldelserne. Men med årene blev arrangementet en del af den årlige byfest i Fårvang mellem Viborg og Århus, hvor der i byens industrikvarter afvikles et hastighedsprøve, som publikum kan følge på nærmeste hold.

Og de kørere, publikum vil kunne opleve på årets anden augustfredag, er et bredt udsnit af hele den danske rallyelite.

Kørerne har hele juli til at tilmelde sig løbet, og selv om der derfor synes at være god til, skal deltagerne alligevel skynde sig. Af hensyn til en hurtig og kompakt afvikling af Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008 er deltagerantallet sat til 60 startende, og hvert år plejer der at blive overtegnet.

Men ligesom i tidligere sæsoner vil man med garanti kunne opleve den klassiske duel mellem de store og effektfulde firhjulstrukne biler og de mindre, knapt så kraftfuld baghjulstrukne biler. Det er en duel, der i de store DM-rallyer typisk falder ud til fordel for de firhjulstrukne biler, fordi de her kan udnytte deres kraftoverskud.

Sådan er det imidlertid ikke ved Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008. Banen i Fårvangs industrikvarter har mange skarpe sving. Langsiderne er til at overskue. Det er alt sammen med til at give en mere intens og mere tæt kamp mellem de firhjulstrukne biler og deres forhjulstrukne konkurrenter, og mange gange har det været David, der har vundet over Goliat. Faktisk skal man helt tilbage til 2001, før der sidst var en chauffør i en firehjulstrukket bil, der vandt Tvilum-Scanbirk Rallyshow. De senere vindere Jørgen Pilgaard, Ryomgård, Ib Kragh, Juelsminde, Martin Johansen, Egtved, og Brian Madsen, Slagelse, har således alle siddet bag rattet af mindre bilmodeller, der hverken rådede over firhjulstræk eller en turbolader.


Brian Madsen vandt sidste års udgave af Tvilum-Scanbirk Rallyshow 2008 i en af feltets mindste biler, en Peugeot 106 Maxi.
(Foto: Morten Alstrup)

Om det samme vil ske i år, finder man ud af fredag den 8. august. Her bliver første bil sendt på banen klokken 17.00 til det første af de tre indledende heat, og kort før klokken 21.00 kører de 20 bedste mandskaber ud i den afsluttende finale.

Korte fakta

  • Tvilum-Scanbirk Classic Show 2008 afvikles fredag den 8. august 2008 i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus.
  • I forbindelse med Tvilum-Scanbirk Rallyshow afvikler man også for sjette gang Tvilum-Scanbirk Classic Show, hvor ejerne af en række historiske køretøjer på to, tre og fire hjul viser deres klenodier frem for publikum.

Kjellerup og Omegns Motorklub

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Fårvang
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: