Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Mekanisk defekt stoppede Ib Kragh

DM Rally 
07/07/08 

Der var linet op til den helt store match, endnu en tæt kamp, bil mod bil, mand mod mand, om de eftertragtede sekunder i KOMO Rally 2008 i Kalundborg, men det blev et ufrivilligt kort løb for Ib Kragh og kompagni.
 

”Vi starter ud på den første prøve, med lidt forsigtighed. Den er meget støvet, og vi bliver fanget tre gange i støvet, hvor vi intet kan se og vi vil ikke ofre noget på så tidligt et tidspunkt”, fortæller Ib Kragh Da han og co.-driver, Karten Isaksen er hen mod afslutningen af prøve 2, er det tydeligt at der er noget galt med bilen. ”Jeg fornemmer at den bremser anderledes, og da vi når til mål, er der ingen servostyring tilbage overhovedet. Med de store hjul vi kører på er det næsten umuligt at køre bilen uden servostyring, men vi har jo endnu en prøve før service”, fortæller Ib videre. På denne prøve lister de sig igennem så godt det er muligt, men taber en del tid. Det viser sig at en manchet på tandstangen er sprunget, og al olien fra servostyringen er løbet ud.

Service folkene bliver nu sat på en barsk opgave, med at få skiftet tandstangen. Der var 35 minutter til opgaven. Det tog 40 minutter, og dermed var DM.3 slut. Ærgerligt, for nu stod man jo der med en helt klar bil, men havde brugt 5 minutter for meget på reparationen. ”Det er ikke sket siden år 2000 at vi er udgået af et DM., men nu var det altså vores tur”, fortæller en lidt skuffet Ib Kragh.

Man kunne have valgt at køre videre ved bare at fylde frisk olie på servoen for hver prøve, men med et varmt udstødningsrør og en masse olie under bunden af bilen, vurderede man at risikoen for brand, var for stor og derfor forsøgte holdet at skifte den defekte del, men nåede det desværre ikke.

Efter at have haft lidt problemer, lykkedes det for Tim Svanholt at køre sig ind på Martin Johansen, så Martin nu er 7 point foran, mens Tim er 5 point foran i den samlede stilling. Inden det går løs igen for alvor, leder teamet nu efter et rallyløb så bilen lige kan blive testet ordentlig igennem, før det atter gælder kampen om sekunder i DM.

IK Rally Racing


Læs alt om DM3 i Kalundborg.
Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • IK Rally Racing
  • Kalundborg
  • 05/07/08 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •