Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Ryan Hunter-Reay vinder på Watkins Glen

IndyCar
Series  

07/07/08 

Det var Ryan Hunter-Reay og Rahal/Letterman Racing der trak det længste strå da IndyCar Series besøgte den klassiske Watkins Glen bane.
 

Ryan Hunter-Reay der sidste år på dette tidspunkt af året var ved at opgive sin karriere og droppe motorsport helt på grund af manglende arbejde, blev i juli 2007 pludselig hyret af Rahal/Letterman Racing til at køre deres IndyCar.

I dag er det nok ikke noget Bobby Rahal og David Letterman fortryder, for Hunter-Reay gav teamets første sejr i 4 år, da han passede Darran Manning og overtog 1. pladsen med 6 omgange tilbage i IndyCar løbet på Watkins Glen.

Løbet startede ellers med Ryan Brisoce og Scott Dixon i front, de 2 lå længe og dominerede løbet, men tabte føringen for en stund til Vitor Meira, da de pittede på omgang 18, Meira holdt føringen indtil han gik i pit 7 omgange bagefter.

Herfra lignede det en sandt walk-over for Briscoe der konstant havde Dixon lige i gearkassen, dog uden at Ganassi køreren var i stand til at gøre noget ved Briscoe. Det hele skulle dog ændre sig da EJ Viso på omgang 39 kørte Vitor Meira af banen, dette bragte dagens 2. ”full course yellow” og de førende gik alle i pit.

Darren Manning havde pittet et par omgange før og tog dermed føringen, med Briscoe, Dixon og Hunter-Reay efter sig.
Under pit stoppene slap Scott Dixon’s mekaniker med skrækken da Danica Patrick mistede kontrollen over sin bil og nær ramte 3 mekanikere.

Løbet blev givet frit på 46. omgang, men det var for en kort stund da Enrique Bernoldi kørte galt og senere Jaime Camara, begge uheld forlænger den ”full course yellow” som efterhånden har varet i mere en 15 minutter.

Løbet skal til at gives frit, og Scott Dixon begynder at varme sine dæk op, men Dixon spinder under gul flags perioden og med sig i spindet tager han Ryan Briscoe, Ryan Hunter-Reay kan se forbløffet til og smutte uden om, dermed er han nu op på 2. pladsen efter Manning.

Løbet gives endeligt frit og Hunter-Reay snor sig uden om Manning og kører sejren sikkert hjem, hans første sejr i IndyCar Series.

Resultatet af IndyCar løbet på Watkins Glen:

PositionKørerTeamOmgange
1Ryan Hunter-ReayRahal/Letterman Racing60
2Darren ManningAJ Foyt Racing60
3Tony KanaanAndretti Green Racing60
4Buddy RiceDreyer&Reinbold Racing60
5Marco AndrettiAndretti Green Racing60
6Bruno JunqueiraDale Coyne Racing60
7Mario MoraesDale Coyne Racing60
8Graham RahalNewman/Hass/Lanigan60
9Hideki MutohAndretti Green Racing60
10EJ VisoHVM Racing60
11Scott DixonGanassi Racing60
12Ryan BriscoeTeam Penske60
13Mario DominguezPacific Coast Motorsport60
14Danica PatrickAndretti Green Racing60
15Will PowerKV Racing60
16Helio CastronevesTeam Penske 59
17Ed CarpenterVision Racing59
18Jaime CamaraConquest Racing51
19AJ Foyt IVVision Racing47
20Milka DunoDreyer&Reinbold Racing45
21Enrique BernoldiConquest Racing44
22Vitor MeiraPanther Racing38
23Oriol ServiaKV Racing38
24Dan WheldonGanassi Racing19
25Justin WilsonNewman/Hass/Lanigan16
26Jay HowardRoth Racing15
Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Darren Manning
  • Ryan Hunter-Reay
  • Tony Kanaan
  • Al Ain
  • Rahal Letterman Racing
  • Watkins Glen
  •