Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hamilton sejr i engelsk vandballet

Formel 1 
06/07/08 

Både dans og duel på våd Silverstone
Lewis Hamilton vandt sit hjemlands fugtige løb i dag og skrev sig dermed for alvor ind i den engelske motorsportshistorie. Samtidig fik han også halet ind på konkurrenterne i den samlede stilling, hvor der nu er tre kørere med hver 48 point.
 

Hamilton startede ellers løbet fra anden startrække, men det bekymrede ham ikke synderligt. Mens Webber havde travlt med et mislykket forsøg på at lukke af for Raikkonen stormede Hamilton fremad i feltet og var faktisk foran holdkammeraten Kovalainen, der var startet på pole. Men Kovalainen fik trykket speederen i bund og kunne beholde sin førsteplads - og det gjorde han så i nogle omgange.

Da Hamilton kom forbi, var løbet reelt også afgjort, ingen kunne rigtig true ham i dag. Eller jo - i lang tid så det ud til at Kimi Raikkonen faktisk kunne true Hamilton men ved et simultant pitstop fik Hamilton hældt benzin på og skiftet dæk, mens Ferrari sært nok valgte at lade Raikkonen beholde sine dæk. Forhåbentlig har de haft en god grund, men når sandt skal siges virkede det egentlig ret tåbeligt - specielt i betragtning af at han over de næste få omgange mistede en masse sekunder og en del placeringer.

Massa der klarede sig så godt i Frankrig, kom efter det her i England og klarede sig ret dårligt. På et tidspunkt virkede det egentlig mest som om han bare gik efter rekorden for flest spins i et løb - jeg tror det lykkedes! Men en prima ballerina gør sig bedst i ballet og knapt så godt i racerløb. Massa sluttede som sidste mand.

Hans problemer begyndte allerede på første omgang da han spandt af mod slutningen af omgangen. Også Mark Webber, der var startet fra forreste række, men dog var gledet ned som nr. 4 snurrede rundt på første omgang. Han kom lystigt igen, med en energi som man kan undre sig over at Massa ikke var i besiddelse af. Men uheldene jagede ham og sendte ham tilbage igen. Også Webber sluttede langt uden for pointene.

Point for stilistisk udførelse får David Coulthard og hans afløser Sebastien Vettel. De kom ikke engang rundt på første omgang man valgte i stedet at lave en synkron afkørsel, tilsyneladende uden nogen form for kontakt mellem deres biler. Spændende så det ud, men ikke særlig effektivt i et racerløb.

En mand der ikke havde problemer undervejs var Nick Heidfeld, som en vaskeægte søndagsbilist trillede han rundt uden at vække større postyr - omend han dog faktisk formåede at lave et par ret spektakulære overhalinger. At tyskeren kan komme snigende ind i pointene er gamle nyheder, men at han på forunderlig vis formår at få selv komplicerede overhalinger til at se trivielle ud, er et talent udover det sædvanlige.

Først var det en dobbeltoverhaling der involverede Timo Glock og Fernando Alonso. Den første tog han på ydersiden gennem et sving, hvorefter han sejlede indenom Alonso og væk var han.

Kort efter var Kovalainen ved at presse Raikkonen for at overtagen 2. pladsen. Det lykkedes kun delvist, for mens Kovalainen var på vej forbi Ferrarien smuttede Heidfeld uantastet forbi dem begge.

På løbets 3. plads finder man dagens overraskelse - Rubens Barrichello i Honda. Hans store force var en klarsynet teamledelse, der på et tidspunkt mente at regnvejrsdæk, sådan af den rigtige slags, var sagen fremfor intermediates, som de andre sværgede til, i den sikre overbevisning at det bare var en byge. En overbevisning der i øvrigt var rigtig, men kostede mange en snurretur.

Mod slutningen måtte Barrichello da også i pit og have skiftet dækkene til noget mere passende fodtøj, på det tidspunkt lå han på 2. pladsen. Den placering mistede han tilbage til Heidfeld, men på podiet kom han.

På 4. pladsen kom Kimi Raikkonen foran Heikki Kovalainen, ingen af dem imponerede rigtigt i dag. Det gjorde Alonso på 6. pladsen sådan set heller ikke. For det første var han ikke specielt godt med fremme, for det andet blev han undervejs overhalet af Piquet jr. Han formåede dog, modsat Alonso, ikke at holde bilen på banen.

Trulli og Nakajima tog de sidste point og rundede dermed en ok dag af, for deres vedkommende. Robert Kubica skuffede med sit exit, men er stadig med i kampen om VM.

Det mest opløftende ved løbet er dog klart dels at der nu er tre kørere i front - og en fjerde man kun to point efter, dels at det virker til at det virkeligt er marginalerne der afgør om McLaren eller Ferrari vinder et løb, samtidig med at BMW og måske også Renault og Red Bull begynder at snige sig ind på de to store. Spændingen for resten af året er intakt.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 06/07/08 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •