Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Englands Grand Prix skifter til Donington

Formel 1 
04/07/08 

Efter mange års forhandlinger er det nu officielt, det engelske Formel 1 Grand Prix fortsætter ikke på Silverstone, men flyttes fra 2010 til Donington banen.
 

Der har længe været forhandlinger om Silverstone skulle beholde det engelske Grand Prix, Bernie Ecclestone har endda været ude og true med at droppe et Formel 1 løb i England helt, hvis parterne ikke fandt en løsning.

Det kunne de åbenbart ikke finde, men England for dog lov til at beholde deres Formel 1 løb, det skiftes, fra 2010, i stedet til Donington banen der sidst afholdt et Formel 1 løb i 1993.

”Efter mange års forhandlinger med BRDC (British Racing Drivers Club) er vi taknemmelige for at Bernie Ecclestone har formået at beholde det engelske Grand Prix, fremtiden for løbet er nu sikret efter kontrakten med Donington, og de engelske fans skal ikke længere bekymre sig om fremtiden for løbet i England”, udtaler FIA’s præsident Max Mosley.

Hovedårsagen til at det engelske Grand Prix i 2010 flyttes fra Silverstone til Donington er de manglende opgraderinger på Silverstone banen.
Der har længe været hektisk aktivitet hos ledelsen bag Silverstone banen og BRDC med at skaffe de fornødne penge til at opgradere banen til FIA standard, men dette er ikke lykkedes.

Samtidig har Donigton banen iværksat et ambitiøst projekt som skal opgradere banen til en top moderne Formel 1 bane.

”Vi ville have en moderne Formel 1 bane i England, noget som teams’ene og de engelske fans har fortjent, jeg er ked af at det ikke kunne lade sig gøre på Silverstone, men jeg er på den anden side glad for at det engelske Grand Prix nu er sikret i fremtiden”, udtaler FOM stifteren Bernie Ecclestone.

Det engelske Grand Prix skifter altså bane i 2010 og vender tilbage til Donington banen, som sidst afholdt et Formel 1 løb i 1993, der var det Ayrton Senna der sejrede i et af hans mest legendariske løb.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Donington Park
  • Silverstone
  •