Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Tyskland

Qualmann på podiet igen

Polo Cup - DE 
04/07/08 

- på Norisring
Uanset hvordan man ser på det, var den sidste weekend i juni en god weekend for Thor Qualmann, der deltog i ADAC Volkswagen Polo Cup løbet på Norisring, hvor det blev til både pole position samt en podieplacering.
 

Det hele spiller for Thor Qualmann i øjeblikket, kunne man fristes til at sige, og det endda på en rigtig god måde for den unge danske kører. Efter en successfuld weekend på Eurospeedway Lausitz i maj, var han håbefuld forud for løbet “in the City” i Nürnberg.

Ligesom alle de andre baner - bortset fra Oschersleben - denne sæson i ADAC Volkswagen Polo Cuppen i Tyskland, var Norisring et nyt bekendtskab for Thor Qualmann, så han skulle lige lære banen at kende:
“Der er ikke så mange sving på banen, så den var nem at lære. Men målet her var først og fremmest at vise, at jeg er ved at blive en rigtig god racerkører!”

Det viste han med en exellent præstation i kvalifikationen, hvor han kun behøvede fem omgange til at sætte pole position tiden, og distancerer sig i forhold til de øvrige unge deltagere:
“Det var mit mål, at vise folk at min success på Eurospeedway ikke var et enkelt tilfælde!” - udtalte Thor efter kvalifikationen.


(Foto: Natascha Theisen)

Løbet søndag formiddag udviklede sig ikke helt som Thor Qualmann havde ønsket det.
Allerede i det første sving måtte han afgive sin pole position til Shane Williams fra Syd Afrika, der passerede Qualmann på indersiden i “Grundig-Kehre”, hvor det ikke var muligt for danskeren af forsvare sin placering.
Frem til 7. omgang holdt Qualman sin 2. plads i løbet, men så opstod der problemer med gearskiftet på Polo raceren, der betød at han tabte endnu et par placeringer.
“Lige pludselig kunne jeg ikke få bilen i 3. gear, hvilket betød at Alexander Rambow og Andreas Simonsen passerede mig - men jeg gav ikke op og kæmpede videre” - fortæller Thor Qualmann med et smil.

Den efterfølgende omgang var der hård kamp mellem de forreste kørere, der resulterede i at svenske Andreas Simonsen laver en kørerfejl: Han kører ind i autoværnet på ydersiden i “S-Kurven-Chicanen” - game over og det samme er racet for hans vedkomne.

I forbindelse med uheldet og den uro det skaber forrest i feltet, kommer Qualmann tilbage på 2. pladsen, og dermed tilbage i podieplaceringerne.
Herefter startede en lang kamp med Alexander Rambow, men den taber Qualmann og han sluttede løbet på 3. pladsen.


(Foto: Natascha Theisen)

“Det var en hård, men absolut fair kamp med Alexander” - oplyste Thor Qualmann efter løbet - “og jeg er glad for igen at være på podiet. Jeg tror at jeg fik vist at min sejr på Eurospeedway ikke bare var en tilfældighed! Nu ser jeg fortrøstningsfuldt frem til næste løb på Nürburgring. Måske kommer der endnu en sejr der!” slutter Thor Qualmann med endnu et smil på læberne.


(Foto: Natascha Theisen)

Der er denne gang fire ugers pause mellem løbene i ADAC VW Polo Cup. Næste løb køres på Nürburgring den 25. – 27. juli.

(Kilde: Natascha Theisen)


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Thor Qualmann
  • Norisring
  • 29/06/08 - Norisring - Polo Cup - DE
  •