Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark klar

DM Rally 
04/07/08 

- til kompakt sommerrally
Nordjyderne: Max Christensen og Mikael Kanstrup har oplevet en god rally-forsommer. Med henholdsvis en sejr og toer i generalklassementet for de 2 afviklede DM-rallies er rallyteamet fra Motorsport Nordjylland (MNJ) på førstepladsen i DM-stillingen for 4WD.
 

- Forude venter en tricky og svær opgave for vores Subaru Impreza WRX 4WD, oplyser Max Christensen. - 3. afdeling af DM køres på Vestsjælland i den kommende weekend. Med et forholdsvis lavt antal prøvekilometre bliver det et tju bang-motorløb, hvor der ikke er rum til fejltagelser. Frem for alt skal søvnen være gnedet ud af øjnene far allerførste prøvekilometer.


Max Christensen og Mikael Kanstrup vil give fuld fra første prøvekilometer i KOMO Rally.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Arrangør af DM 3 er den rutinerede rally-motorklub i Kalundborg, og KOMO Rally 2008 byder på ialt 90 km. hastighedsprøver.

- Den afgørende hastighedsprøve bliver formentlig den berømte Gammelrand, supplerer co-driver Mikael Kanstrup. - I denne store grusgrav er der blevet afviklet mange små og store rallyprøver gennem de sidste 25 år. Derfor har prøveområdet været baggrund for succes eller fiasko for mange rallyteams.

Subaru Motorsport Danmark har haft udstillet rallyteamets flotte Subaru Impreza WRX 4WD i Shoppen ved Aalborg Storcenter gennem de sidste 2 uger.


MNJ-rallyparret ser frem til champagne for en topplacering i rally på Vestsjælland.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Som en ekstragevinst har vi trukket lod om en rallyrejse til Danmarks største rally sprint i Fårvang, fortsætter Max Christensen. - Her får den heldige vinder lejlighed til at være co-driver i rallybilen, når jeg styrer rundt i fuldfart på rundbanen. Det skal nok blive en uforglemmelig oplevelse.


Der bliver kæmpet til sidste brændstofdråbe, når Max Christensen og Mikael sætter deres berømte slutspurt ind.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Men allerførst lægger Max Christensen og Mikael Kanstrup psykiske kræfter i forberedelserne til KOMO Rally 2008.

- Vi har kørt de fleste af prøvekilometrene før, konstaterer Mikael Kanstrup. - Vi har derfor en god basis for nedskrivning af sikkerhedsnoterne, som vi sidst anvendte i vores forhjulstrukne Honda Civic R. Noterne skal dog opjusteres til den højere hastighed i Subaru’en samt den ændrede svingteknik.


Max Christensen og Mikael Kanstrup er seedet som etter i det vestsjællandske rally.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I KOMO Rally er ca. 15 firehjulstrukne rallyteams skrevet på startlisten. MNJ’erne spår om slutresultatet i generalklassementet:
- Totalsejren i DM 2 til Jørgen Pilgaard og Freddy Pedersen gør selvfølgelig, at vi holder godt øje med dette Subaru-rallyteam. Vores skrappeste konkurrenter bliver herudover mærkekollegaerne: Karl-Åge Jensen/ Hans Marx samt Christian K. Jensen og Søren Tøndborg i 2008-udgaven af Subaru Impreza WRX’eren. Jeg har desuden en mavefornemmelse om, at Brian Madsen og Henrik Vestergaard snart får styr over børnesygdommene i deres Peugeot 207 Super 2000 4x4, som derfor også kan blive en nærgående konkurrent.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Mikael Kanstrup
  • Subaru Rally Team DK
  • Kalundborg
  • 05/07/08 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •