Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DTC Cup

Jesper Sylvest:
Nu har jeg bevist, at jeg kan køre baghjulstræk

DTC Cup 
04/07/08 

En svær comebacksæson nåede i søndags sit foreløbige højdepunkt. På Padborg Park lykkedes det efter et svært forår for Jesper Sylvest at komme på podiet i Danish Touringcar Championship.
 

”Jeg kom i mål i finalen som sekser generelt og treer i privat cuppen,” siger han. ”Jeg må indrømme, at jeg fik en smule gåsehud, for jeg kunne ikke fatte det. Det giver noget til næste gang, vi skal køre, og jeg tror virkelig, at jeg er ved at have fundet noget. Jeg har fået bevist, at jeg kan køre baghjulstræk.”

Finalen på Padborg Park blev en af de mest spektakulære længe i Danish Touringcar Championship, hvor flere kørere blev elimineret i sammenstød, men det flotte resultat var dog ikke udtryk for en foræring. Igennem weekenden gjorde Jesper Sylvest og hans bagland hos Poulsen Motorsport også fremskridt.


(Foto: Motorsporten.dk)

”Jeg blev bare nummer 21 i tidtagningen,” fortæller Jesper Sylvest, der blot kunne glæde sig over, at feltet bestod af 22 og ikke 21 kørere. ”Mod slutningen af tidtagningen havde jeg været i pit for at få fire nye dæk, men da jeg var ude på min første flyvende omgang, kom der et skilt ud om, at der var safety car, så jeg måtte bakke af. Selv om der var fem minutter tilbage, kunne man ikke få den havarerede bil fjernet. Det var lidt en forkert beslutning at indsætte safety car, for bilen holdt langt væk fra sporet. Jeg har før selv oplevet at holde med forhjulene på asfalten og baghjulene i sandet, hvor man bare har ladet løbet køre videre.”

Jesper Sylvest følte dog ikke, at hans hvide BMW var helt optimal, så lørdag aften gik hans mekanikere i gang med at montere nye støddæmpere og ændre på bilens grundindstillinger, så den var klar til opvarmningen søndag formiddag.

”Det var som at få en helt ny bil. Jeg kørte de hurtigste tider, jeg indtil da havde kørt i weekenden,” siger Jesper Sylvest, der i de to indledende kvalifikationsheat fik arbejdet sig frem i rækkerne.

”Jeg skulle starte som nummer 15 i finalen og fik en ok start, men der var så mange race incidents, at bilerne fløj på kryds og tværs. Jeg tog nogle hurtige beslutninger og kom forbi uden at blive ramt, så jeg var godt nok heldig,” fortæller han om den begivenhedsrige finale.


(Foto: Sylvest Motorsport)

”Jeg tror, at jeg lå nier, og da løbet blev givet fri, kunne jeg mærke, at jeg havde farten, og jeg lå og pressede Kasper Jensen, og da vi gjorde det, kom Jens Edman op. Jeg havde en fornemmelse af, at han var hurtig, så jeg lod ham dykke forbi med den tanke, at jeg kunne følge med ham. Vi kom så op til Kasper Jensen, og da vi kom ud på sidste omgang, ville Jens Edman indenom Kasper Jensen. Jeg fulgte med og kom hjem som sekser generelt og treer generelt.”

Sylvest Motorsport


Læs alt om DTC løbet på Padborg Park.
Læs mere om:
  • Jesper Sylvest
  • Poulsen Motorsport
  • Sylvest Motorsport
  • Padborg Park
  • 29/06/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •      ASETEK SIMSPORTS