Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Spændende race

Super
Challenge 

04/07/08 

MC-Basen Super Challenge- med deltagelse af Steven Tirsgaard og Steen Hansen til Padborg Open
Padborg Open 4. og sidste afdeling af årets MC-Basen Super Challenge blev kørt på Padborg Park i den forgangne weekend med endnu et stort felt på 28 kørere i serien.
 

Der kørtes igen kørte 2 spændende løb søndag med indbyrdes dyster i hele feltet, men særligt det andet løb var meget intenst og tæt for kørerne fra Martin Speed of Light. Steven Tirsgaard endte på henholdsvis 7. og 5 pladsen, mens Steen Hansen endte på placeringerne som nr. 9 og 8 i de 2 løb.

Steven Tirsgaard startede fra en placering som nr. 6 i det første løb og fik en rigtig god start ned gennem det første sving, men på grund af et voldsomt styrt i det første sving, blev løbet stoppet. Der blev omstart efter oprydning på banen, men det var ikke nogen fordel for Steven, idet han fik en rigtig dårlig start, som påvirkede ham gennem hele løbet, hvor han lå helt alene i et tomrum og han passerede målstregen som nr. 7.


Steven Tirsgaard.
(Foto: TH Motorsport)

Til søndagens andet løb, startede Steven fra en placering som nr. 8, og fik en rigtig god start ned til første sving, hvor han lå som nr. 6, men på de første 2 omgange blev der et hul op til Ulrik Døssing og Allan Howard på deres Super Bike maskiner. Steven fik sig kørt op til dem på de næste 5 – 6 omgange, og kom forbi Allan Howard, men det varede kun kort tid, idet han efterfølgende kom drønende forbi på langsiden. Steven kom forbi Allan Howard på sidste omgang i opløbssvinget og holdt stillingen til mål på en samlet 5. plads lige efter Ulrik Døssing.

Efter løbene udtalte Steven Tirsgaard. ”Jeg havde lavet et forkert dækvalg til det første løb, hvilket bevirkede, at jeg ikke kunne stå fast og ikke fik nok bid i asfalten. I løb nr. 2 søndag eftermiddag tog det lidt for lang tid inden jeg rigtig kom op i fart, hvorfor jeg måtte kæmpe mig op til Ulrik Døssing og Allan Howard. Planen var at komme forbi dem Jeg nåede ikke Ulrik Døssing, men det var virkelig nogle spændende dueller vi fik på de sidste omgange. Chikanen blev som ventet gennemkørt med nedsat tempo i forhold til min normal passage af stedet, men det gik bedre og bedre gennem løbet, men det havde jeg også håbet på. Jeg glæder mig allerede helt vildt til næste løb på Jyllandsringen d. 17. august, hvor jeg meget gerne skal tættere på podiepladserne,” slutter Steven Tirsgaard.

Steen Hansen havde kvalificeret sig som nr. 8 til det første løb søndag formiddag, hvor han fik en rigtig god start ned gennem det første sving, men som tidligere omtalt var der et voldsomt uheld her, hvorefter løbet blev flaget af. I omstarten røg Steen helt ned som nr. 11 i det første sving, hvorefter det blev en kamp op af bakke mod Lars Pedersen, men Steen kom ikke forbi Lars Pedersen og endte på 9. pladsen.


Steen Hansen.
(Foto: TH Motorsport)

Andet løb søndag eftermiddag startede Steen som nr. 7 og igen blev det en dyst med Lars Pedersen, men denne gang med Steen forrest. På opløbsstrækningen lige inden målet kom Ronnie Ourø blæsende forbi på sin store Honda 1000 efter en tidligere bremsefejl på opløbsstrækningen, og Steen har ingen mulighed for på sin mindre Yamaha YZF R 6, at holde ham bag sig på langsiden. Steen sluttede på en samlet 8. plads.

Steen Hansen sagde efter løbene. ”Jeg vidste godt, at konkurrencen med de noget større Super Bike motorcykler ville blive vanskelig på Padborg Park med få svingkombinationer og en rigtig lang lige strækning langs tribunerne, men deres 20 30 km højere hastighed på langsiden kan jeg ikke matche. Ulrik Døssing havde også fået rigtig fart i sin Super Bike maskine, hvorfor målsætningen om at holde ham bag mig ikke lykkedes. Men i næste løb på Jyllandsringen bliver konkurrencen mere lige, idet der er flere sving og kortere langside” slutter Steen Hansen.

Steven Tirsgaard er i den samlede stilling nr. 6 med 80 point og kun enkelt point op til de foranliggende på 5. og 4. pladsen. Steen Hansen er samlet nr. 9 med 60 point og 10 15 point op til de foranliggende.

Martin Speed of Light
TH Motorsport


Læs mere om:
  • Steen Hansen
  • Steven Tirsgaard
  • Padborg Park
  • 29/06/08 - Padborg Park - Super Challenge - DM
  •