Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS1

Det må blive en OM’er!!

Special Saloon Car
SS1 

03/07/08 

Ja overskriften passer meget godt på Special Salooncar Festivalen på Ring Djursland for KC Motorsports to kørere. Derfor vil vi også meget hellere fortælle lidt om juniløbet på Jyllandsringen.
 

To nye sponsorer (Løkken Spa & Pool og Koed), og for Kims vedkommende lidt der skulle revancheres for fra forrige løb på Djursland, var nok til at Kim og Christian var tændte. Kim havde fået skiftet sin ”reservemotor” ud med en renoveret maskine.


Den ene af de nye sponsorer på kofangeren: Løkken Spa & Pool.
(Foto: Richard, KC Motorsport)

Det gik da også helt efter planen i de to tidtagninger: Christian på pole og Kim 2’er i SS1. I anden tidtagning kom Christian ind på en samlet 7’ende plads, hvilket må siges at være okay i selskabet med biler, der burde være en del hurtigere.
Med samlet startnumre som hhv. 11 og 17 i heat 1, var der lidt at arbejde for, hvilket der også blev, så slutresultatet blev hhv. nr 7 og 13. Fire pladser er da okay i det selskab. Eneste malurt i det bæger, var at Borum avancerede fra 18. til 9. pladsen og dermed henviste Kim til 3. pladsen i SS1.


Der bliver linet op til 2. heat.
(Foto: Richard, KC Motorsport)

Anden heat kunne til forveksling ligne det første resultatmæssigt. Atter kunne Christian klare at slutte samlet 7’er og 1. i SS1, og da Borum, efter at have passeret Kim, var så venlig at parkere i indercirklen med teknisk defekt, kunne Kim tage en samlet 9. plads og nr 2 i SS1.

Det er helt vildt kunne Christian fortælle efter løbet: ”mine bremser nærmest kogte og jeg måtte pumpe et par gange ned af langsiden for at kunne bremse, og dækkene blev bløde som smør, så den nærmest sejlede igennem svingene – men så er det fedt det kan lykkes alligevel”. Og vi må give ham ret i, at 44 point til kontoen på en weekend er helt godkendt.

Og da samboen Nille hentede en 3. plads i heat 2, kunne der hentes 7 stk. sølvtøj hjem til teltet – så går det lidt lettere, at klare varmen.


Efter sådan en weekend går det glat.
(Foto: Richard, KC Motorsport)

Med sådan en weekend i hukommelsen, er man fyldt med selvtillid til den næste race-weekend, der skulle være Special Salooncar Festivalen på Ring Djursland. Ganske vist må vi indrømme, at ”ærkerivalen” Borum altid har taget de hurtigste tider på Djursland, men det skulle der laves om på nu. Men ak, det fugtige vejr ville nok være mest til forhjulstrækkernes fordel, og så hjalp det lige lidt, at Christian faktisk kørte sin hurtigste tid nogensinde på Djursland, når Borum bare kørte hurtigere.

Bremserne, der gav problemer på Jyllandsringen, var blevet fikset – troede vi, men allerede i tidtagningerne gav de problemer igen, så søndag formiddag blev der skiftet bremsecylinder, skiver og klodser samt justeret til den store guldmedalje, for den skulle gerne holde til et 20 minutter langt heat. Det så også ud til at lykkedes, for i heat 1 kom Christian godt fra start, og var forbi Borum allerede i første sving, ja han var lige ved at følge med de forreste porsche’er (næsten) lige indtil bremserne svigtede, hvilket Lars Østergaard fik at føle (undskyld Lars). Bremserne forsvandt stort set, og med kun motorbremsen tilbage, måtte Christian se sig selv rykke længere og længere tilbage i klassementet for til sidst at ende på en skuffende, og noget uvant sidsteplads i SS1.

Så måtte der rodes med bremser igen. Morfar var med på sidelinjen, og havde en teori der skulle prøves. Bremseproblemerne havde nok desværre fyldt for meget i Christians hoved, for han insisterede på regnvejrsdæk til heat 2 – men banen var blevet for tør, som de fleste øvrige kørere havde bemærket. De første par omgange kunne han nogenlunde følge med, men måtte så se scenariet fra 1. heat gentage sig, og tage til takke med sidstepladsen i SS1. det var en noget slukøret Vejby der kom fra banen efter heatet.
Og her kommer overskriften til sin ret: ”Det er en OM’er”

Noget positivt var der dog at glæde sig over – bremserne virkede perfekt. Til trøst hentede Nille en 3. plads i SS2.

Nu håber vi på godt vejr til Grand Prix’et, så vi kan få revanche.

Henning, KC Motorsport


Læs mere om:
  • Christian Vejby
  • Kim M. Jensen
  • Niels Christian Christiansen
  • Jyllandsringen
  • Ring Djursland
  • 22/06/08 - Ring Djursland - Special Saloon
  •