Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Kaotisk DTC-finale

Danish
Touringcar
Challenge 

02/07/08 

Nykjær skubbet af banen, Kristian Poulsen bedste privatkører
Kampen i DTC er nu så hård, at påkørsler hører til dagens orden. Det kostede dyrt for Michel Nykjær i weekendens finaleløb i DTC, hvor han blev påkørt i en grad, så han måtte udgå på stedet. Uheldet, der tog fire biler ud af løbet, var samtidig med til at promovere andre kørere fra Poulsen Motorsport, idet Kristian Poulsen opnåede en fjerdeplads og Jesper Sylvest en sjetteplads.
 

For begge kørere var det årets bedste resultater, som gav god fremgang i DTC Cuppen for privatkørere.

I søndagens to første heat hed Poulsen Motorsports bedste kort Michel Nykjær med en syvende- og en fjerdeplads. Men i finalen blev han uforskyldt kørt af:
"Kort efter starten gik en bil på tværs foran mig, samtidig med at jeg blev skubbet rundt og blev ramt hårdt foran. Ellers var der god speed i bilen, så det var ærgerligt. Nu er jeg rykket ned fra nr. 5 til 6 i den samlede stilling, så jeg har nok mistet chancen for totalsejren. Nu skal jeg bare have sat bilen godt op til resten af serien," sagde en nøgtern Michel Nykjær, der nu kan se frem til en større reparation.


Michel Nykjær lå som nr. 4, da han i starten af finalen i DTC-løbet i Padborg blev kørt af banen i et større sammenstød.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Efter at være blevet blev sidst i første løb med en punktering havde Kristian Poulsen lynende hurtige omgangstider i andet heat, hvor han kørte sig frem til en 17. plads, og i finalen avancerede han helt frem til fjerdepladsen:
"Jeg har ingen anelse om, hvordan jeg slap forbi det store uheld, jeg tog det stille og roligt gennem kaoset. Herefter havde jeg samme speed som Jan Magnussen, så jeg fulgte med ham frem gennem feltet og blev dermed bedste privatkører i finalen, hvad jeg er superglad for", fortalte Kristian Poulsen, hvis resultat af løbets pressetjeneste blev betegnet som et "sensationelt avancement."


Kristian Poulsen kørte sig fra en startplacering som nr. 17 sensationelt op til en fjerdeplads i finalen i DTC-løbet i Padborg.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Jesper Sylvest havde lovet forbedringer, og det løfte indfriede han til fulde: Nr. 17 i første heat, nr. 15 i andet heat og en fornem placering som nummer seks i finalen:
"I dag gik det rigtig godt, i finalen holdt biler på kryds og tværs alle steder foran, men jeg fandt et hul og slap igennem. Jeg kørte mig virkelig til den sjetteplads og overhalede blandt andet Kasper Jensen kort før mål", sagde en synligt glad Jesper Sylvest, der havde fundet speed med en ny type støddæmpere. "Jeg er stolt på mine mekanikeres og sponsorers vegne og ser nu positivt frem til anden halvdel af sæsonen," sagde Jesper Sylvest.


Jesper Sylvest lovede resultater i Padborg, og med en sjetteplads i finalen leverede han varen.
(Foto: Poulsen Motorsport)


Med en tredjeplads til Jesper Sylvest og en førsteplads til Kristian Poulsen i privatkørernes dyst i DTC sluttede finalen godt for Poulsen Motorsport.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Helt samme fremgang kunne Poulsen Motorsports irske kører Emmet O'Brien ikke tegne sig for. Hans dag blev ødelagt af en knækket kardanaksel, som tvang ham ud af andet heat.


En knækket kardanaksel ødelagde dagen for Poulsen Motorsports irske kører Emmet O'Brien.
(Foto: Poulsen Motorsport)

Forinden var han blevet 14 i første heat, men i finalen kæmpede han sig flot tilbage fra bageste startplacering til tiendepladsen.

Poulsen Motorsport
Michael Eisenberg


Læs mere om:
  • Jesper Sylvest
  • Kristian Poulsen
  • Michel Nykjær
  • Poulsen Motorsport
  • Padborg Park
  • 29/06/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •