Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

En weekend på det jævne

Advan Cup 
02/07/08 
Yokohama

Hos HP Racing havde man rigtig glædet sig til weekendens to heats på Padborg Park. Nye bremser skulle gøre en forskel.
 

Det var faktisk med stor spænding at HP Racing stillede op til weekendens heats på Padborg Park. Man har kæmpet lidt med bremserne og deres stabilitet, noget som især Nick Reimersø har lidt under. Nu skulle de nye bremser stå deres prøve.


Dan Birkelev
(Foto: Motorsporten.dk)

Dan Birkelev og Nick Reimersø var forventningsfulde forud for weekends heats på Padborg Park. Men først skulle træning og tidtagning overståes. Træningen gik for så vidt udmærket hvor Nick Reimersø blev nr. 11 og Dan Birkelev nr. 9. Så kom tidtagningen. Her var kørerne lidt uheldige for mens man var ved at opbygge farten til den hurtige kvalifikationsomgang, så begyndte det at regne. Og ikke nok med det, der kom også safetycar på banen, så den rigtigt hurtige omgang forsvandt op i det grå regnskyer. Tidtagningen sluttede dog med Nick Reimersø som nr. 11 og Dan Birkelev som nr. 12.

Startplaceringen gjorde faktisk at de to HP Racing kørere kom til at duellere indbyrdes. Dog fik Nick Reimersø kørt sig forbi et par af konkurrenterne også, så han sluttede første heat som nr. 7, mens Dan Birkelev advancerede en plads og sluttede som nr. 11.

I andet heat var situationen næsten den samme, dog bare med omvendt fortegn. Her var det Dan Birkelev der kom bedst ud af heatet med en slutplacering som nr. 8 mens Nick Reimersø sluttede dette heat som nr. 10.


Nick Reimersø
(Foto: Motorsporten.dk)

Bremserne bestod deres prøve, men så opstod der et gammelkendt fænomen. Teamets biler er undermotoriserede i forhold til konkurrenterne, og det betød at det man kunne vinde i svingene - blandt andet takket være bremserne - for så vidt blev tabt igen på langsiderne, hvor konkurrenterne takket være deres lidt stærkere motorer, kunne køre fra HP Racings kørere. Men det betød ikke at der ikke var kamp om placeringerne. Begge kørere forbedrede deres positionerne i forhold til startopstillingen.


HP Racings biler er rigtig gode under nedbremsning og indstyring i svingene
(Foto: Motorsporten.dk)

I den samlede stilling i Advan Cuppen ser det nu sådan ud at Nick Reimersø med en pointhøst på 15 fra Padborg Park er på en samlet 7. plads, og Dan Birkelev der kommer fra Padborg Park med 13 points, sammenlagt er placeret som nr. 11.

Dons

Læs mere om:
 • Dan Birkelev
 • Nick Reimersø
 • HP Racing / Henrik Poulsen
 • Padborg Park
 • 29/06/08 - Padborg Park - Advan Cup - DM
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her