Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Martin Jensen og Søren Zylauv skal kører folkerace

Folkerace 
01/07/08 

- i Ikast
DTC-esset Martin Jensen og Peugeot Spider Cup-talentet Søren Zylauv kommer på uvant underlag, når de lørdag deltager i folkerace. Det sker på Nørlundbanen i Ikast lørdag den 5. juli.
 

De to kørere, der til dagligt kører for Team Den Blå Avis, skal prøve talentet af i motorsportens svar på discountsupermarkeder.

Martin Jensen og Søren Zylauv skal begge deltage i klasse 2 – klassen, hvor bilerne må ombygges til at være så vilde, som det nu er muligt. De to teamkammerater skal stille op i biler, der er stillet til rådighed af arrangørerne og skal forsøge at slå forhåndsfavoritten Ronni Hoffland, der kører i Toyota MR2.

- Min fætter Kasper Zylauv, der i øjeblikket fører DM i klasse 1 for standardbiler, har lokket mig til at køre på lørdag. Jeg spurgte så Martin Jensen, om ikke han også var frisk på at være med – det var han heldigvis, siger Søren Zylauv, der i øjeblikket ligger nummer tre i Peugeot Spider Cup.


Søren Zylauv.
(Foto: Kim Igel)

For Martin Jensen bliver det en kærkommen lejlighed til at prøve noget nyt. I løbet af året har Albertslund-køreren deltaget i DTC i sin BMW 320si for Team Den Blå Avis, og har også kørt Ferrari 430 i Scandinavian Ferrari Challenge.

- Jeg sad og regnede lidt på det med min teamkammerat i DTC Jan Magnussen. Han har indtil nu kørt 13 løb i udlandet og i Danmark, hvor jeg har kørt fire. Det ville jeg ikke have på mig, så jeg skal ud at køre lidt folkerace i Ikast, siger Martin Jensen.

- Det bliver sjovt at køre lidt sidelæns på jordbane – det bliver en rigtig underholdende dag, er jeg sikker på, fortsætter han.


Martin Jensen.
(Foto: Kim Igel)

- Den primære årsag til at vi kører, er for hyggens skyld, men vi håber, at der vil komme folk ud og støtte os, når vi skal ud på det lidt uvante underlag. Ingen af os har jordbane-erfaring, så vi har ikke for store forventninger, tilføjer Søren Zylauv, der i sin karriere har kørt gokart, Formel Ford og nu Peugeot Spider Cup – alle på asfalt.

Fakta om folkerace på Nørlundbanen:

Første heat er kl. 11:00. Der køres over 50 heat i alt i klasserne folkerace klasse 1, klasse 2, U16, U18, Ladies Cup og Rallycross.

Man kører tre indledende heat, hvor antallet af point efter de tre heat afgør, om køreren går videre til A-, B- eller C-finalen. Dog kan en kører fra C-finalen godt blive dagens vinder, da vinderen fra C-finalen går videre til B-finalen og vinderen af B-finalen går videre til A-finalen.

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
  • Martin Jensen
  • Søren Zylauv
  • Team Den Blå Avis
  • Nørlund
  •