Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Fortjent 5. plads til Harms i Italien

SuperSport
600 VM Series 

30/06/08 

Robbin Harms scorede en flot 5. plads i søndagens syvende afdeling af Supersport Verdensmesterskabet, som fandt sted på Misano racerbanen i Italien.
 

Resultatet er en vis kompensation for en stribe løb, hvor teamet har kæmpet imod tekniske og ikke mindst opsætningsmæssige problemer og ikke opnået de resultater man havde potentiale til.

Robbin Harms startede fra 14. pladsen, men var tændt i en sådan grad, at han ikke blot formåede at køre sig frem til 5.pladsen i løbet. Da mållinjen blev passeret var han blot 15,8 sekunder efter vinderen, den tidligere MotoGP kører Andrew Pitt fra Australien.


Robbin Harms scorede en tiltrængt og fortjent 5.plads i syvende afdeling af Supersport VM på Misano racerbanen i Italien.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Løbet blev afviklet under ekstreme temperaturer på 33 grader og det gjorde opgaven vanskelig for alle deltagerne.

”Derfor er jeg dobbelt glad for min femteplads,” strålede Robbin Harms efter løbet – inden kursen blev sat mod badestranden. ”Honda’en føltes rigtig god hele løbet igennem og min plan var, at køre defensivt i løbets første fase, fordi jeg forventede at de høje temperaturer ville få en masse kørere til at styrte. Jeg bevarede hovedet koldt og fulgte mit eget tempo løbet igennem, så planen holdt stik.”

Blandt de kørere, der styrtede, var Robbin Harms australske team-kammerat Joshua Brookes, og han sluttede da også løbet efter danskeren, helt nede på den 14. plads som Harms var startet fra.

”Vi formåede at få motorcyklen til at fungere godt sammen med dækkene og motoren virkede kraftfuld hele løbet igennem. Det var godt, for jeg havde brug for det resultat efter nogle løb, som ikke gik helt som jeg havde håbet på,” siger Robbin Harms, som i Supersport VM bakkes op af MC-Hjørnet i København.

Resultatet ændrede ikke på danskerens placering i VM, han ligger fortsat på 8.pladsen, men tilliden til motorcyklen blev styrket og det spiller en aktiv rolle i så hård en konkurrence som den, man oplever i Supersport verdensmesterskabet.

Næste afdeling af VM finder sted d. 20. juli i Brno i Tjekkiet. Det er en bane, som Robbin Harms har opnået gode resultater på og selvsagt et løb, han ser frem til med store forventninger.

Resultat af 7. afd. af Supersport VM
Misano, Italien, 29. juli 2008:

1. Andrew Pitt (AUS), Honda CBR600RR 37m08,387
2. Craig Jones (GBR), Honda CBR600RR +5,347
3. Jonathan Rea (GBR), Honda CBR600RR +9,183
4. Fabien Foret (FRA), Yamaha YZF-R6 +13,784
5. Robbin Harms (DEN), Honda CBR600RR +15,863
s 6. Mark Aitchison (AUS), Triumph 675 +15,967

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med MC-Hjørnet

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Robbin Harms
  • Misano
  •