Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Supercopa

Christoffer Nygaard dobbelt 3’er på Norisring

Supercopa 
30/06/08 

Christoffer Nygaard har for alvor bidt sig fast i toppen af Seat Cup. Forrige løbsrunde blev det til to 2. pladser, og den flotte præstation blev fulgt op med to 3. pladser på Norisring i denne weekend.
 

De to podieplaceringer gør også, at Christoffer Nygaard fastholder sin plads i toppen af den samlede stilling, hvor stadig er nummer 3.

”Jeg er tilfreds, selv om der var ting, jeg kunne have gjort bedre,” forklarer Christoffer Nygaard.

Det var starten på det første løb lørdag, han var utilfreds med, for her startede han i pole position efter at have kørt den hurtigste kvalifikationstid. Men en dårlig start betød, at han fladt et par pladser tilbage. Den vanskelige bane Norisring viste sig som frygtet at være et sted, hvor der opstår tumult undervejs i feltet, og også det blev Christoffer Nygaard involveret i.

Det betød, at styretøjet blev slået skævt, og at en fælg havde et udseende, som kunne få enhver mekaniker til at skære ansigter. Men fælgen holdt, og efter en hård kamp med Nicki Thiim hev Christoffer Nygaard 3. Pladsen hjem lørdag.

Det betød en startposition som nummer fire søndag, og her havde teamet til gengæld fået trimmet bilen, så Christoffer Nygaard fik en drømmestart og kørte sig et par pladser frem.


(Foto: Natascha Theisen)

Men igen ryger Christoffer Nygaard med i de dramatiske hændelser i løbet og skubbes tilbage i feltet. Men sidst i løbet får han til gengæld fordel af den tumult, der er foran i feltet, hvor dels teamkollega Thomas Marshall og dels en anden kører henholdsvis må udgå og får tildelt en straf. Det baner igen vejen for tredjepladsen for den unge kører.

”Norisring er en utrolig svær bane, og der er altid hård kamp på den. Men jeg er godt tilfreds med at komme på podiet,” siger Christoffer Nygaard.

Dermed kunne han igen sprøjte champagne ud over sin bil og give mekanikerne i teamet lidt perlende dråber som påskønnelse for deres fantastiske indsats med at få bilen på ret køl. Selv er Christoffer Nygaard ikke den store champagne-drikker.

”Det bliver vist aldrig min drik. Men det er nu sjovt at sprøjte med og at kunne give teamet en cadeau for deres indsats på den måde,” siger Christoffer Nygaard.

Om fjorten dage går det løs igen med næste afdeling i Seat Cup på Zandvoort. Tiden indtil da bruger den unge kører på træning – i første omgang hård fysisk træning på mountainbike i Østrigs bjerge.

Stærk
Torben Sørensen


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Fischer Racing
  • Norisring
  • 29/06/08 - Norisring - Supercopa
  •