Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Michael Outzen vinder sin anden DTC-finale

Danish
Touringcar
Challenge 

29/06/08 

Sammenstød eliminerede favoritterne Thompson og Schlünssen
Michael Outzen, Ringe, vandt sin anden finale i Danish Touringcar Championship, da han på Padborg Park søndag eftermiddag strøg først i mål på Padborg Park.
 

Fynboen havde kvalificeret sig til en startposition som nummer tre efter de to indledende kvalifikationsheats, der var blevet vundet af henholdsvis James Thompson, England, og Tom Pedersen, Christiansfeld, men køreren i den lyseblå Chevrolet holdt sig ud af den ballade, som finalen var præget af.


James Thompson gik i front i finalen, men sammenstød med Robert Schlünssen (gemt bagved) banede vejen for Michael Outzens anden finalesejr i denne sæson
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Her startede James Thompson på pole position foran Robert Schlünssen, Tyskland, men i løbet af finalens første omgang havde de to kørere adskillige sammenstød. De to første udløste så stor uro i feltet, at intet mindre end fire kørere – heriblandt den forsvarende mester Michel Nykjær, Tappernøje – måtte opgive at fortsætte løbet efter alvorlige skader på deres biler.

Senere på første omgang var der endnu en kontakt mellem løbets to førende, hvilket betød, at Robert Schlünssen måtte udgå, mens James Thompson blev idømt en stop-and-go-straf, der betød, at han på syvende omgang røg fra første- til femtendepladsen. Nu var det i stedet Michael Outzen, som førte løbet foran Henrik Lundgaard, Hedensted, og denne stilling holdt til mål. Tredjepladsen indtog Tom Pedersen foran Jason Watt, Herlev, og Jan Magnussen, England, men sønderjyden blev ligeledes idømt en straf for en kollision med Jason Watt, og dermed kunne Jan Magnussen overtage den sidste podieplads.

Den største sensation i finalen leverede Kristian Poulsen, Padborg, dog. I sin BMW 320si havde han sat en omgang til i forhold til konkurrenterne i første kvalifikationsheat, mens han sluttede det andet kvalifikationsheat på en så sekundær placering, at han måtte starte finalen fra en startposition som nummer 19.

Kristian Poulsen kunne imidlertid udnytte tumulten i starten til at skyde frem på ottendepladsen, og herefter arbejdede han sig støt og roligt frem til en fjerdeplads ved det ternede flag. Resultatet betød, at han samtidigt kunne vinde privatkørernes DTC Cup foran Jens Edman, Sverige, og Jesper Sylvest, Jægerspris.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra Finalen
Tider fra Kvalifikationsheat 1
Tider fra Kvalifikationsheat 2
Læs mere om:
  • 29/06/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her