Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Tre forskellige bilmærker starter i de to første rækker

Danish
Touringcar
Challenge 

28/06/08 

Henrik Lundgaard slog James Thompson med otte tusindedele
Chevrolet, Honda og Seat. Disse tre forskellige bilmærker er repræsenteret i de to første rækker i startopstillingen, når første kvalifikationsheat i fjerde afdeling af Danish Touringcar Championship søndag middag køres på Padborg Park.
 

For anden gang i denne sæson var det Henrik Lundgaard, Hedensted, der blev noteret for bedste omgangstid i tidtagningen, men netop som det så ud til, at chaufføren i den lyseblå Chevrolet ville komme under pres, blev der fem minutter før tid sat en safety car på banen, hvilket effektivt stoppede kampen om tiende- og hundrededele.


James Thompson var otte tusindedele fra at tage pole position fra Henrik Lundgaard på Padborg Park
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Vejret i Sønderjylland har været omskifteligt. Udsigten til regn fik allerede en time inden tidtagningens start de første teams til at parkere deres racerbiler ved indkørslen til pitten, så de kunne komme først på asfalten, når banen ville blive givet fri. Strategien viste sig at være rigtig. Allerede efter syv minutter havde Henrik Lundgaard sat en omgangstid i 1.01,775, der bragte ham på en foreløbig pole position foran teamkammeraten Michael Outzen, Ringe, og Tom Pedersen, Christiansfeld.

Så kom der en let byge, hvorefter hele feltet fortrak til pitten, og i godt 20 minutter var det kun fuglene, man kunne høre på Padborg Park. Men otte minutter før afslutningen af tidtagningen gik James Thompson, England, på banen, og efter nogle omgange havde han fået så meget temperatur i sine dæk, at han kunne køre banen rundt i 1.01,783, hvilket var blot otte tusindedele fra Henrik Lundgaards pole position-tid.


Michael Carlsen røg af banen fem minutter før tid og satte dermed en effektiv stopper for tidtagningen
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det fik stort set hele det øvrige felt på banen, og der begyndte atter at ske forbedringer i omgangstiderne for en række af feltets øvrige deltagere. Men netop som Henrik Lundgaard skulle til at forsøge at forsvare sin position forrest i feltet med en ny flyvende omgang, røg Michael Carlsen, Vissenbjerg, af banen. Løbsledelsen valgte at indsætte en safety car for at fjerne fynboens Peugeot 407, og dermed var tidtagningen reelt overstået. Som sædvanligt var tidtagningen i Danish Touringcar Championship tæt. De tre hurtigste var adskilt af tre hundrededele af et sekund, mens feltets to bedste BMW-kørere, Jan Magnussen, England, og Tom Pedersen, Christiansfeld, indtog femte- og sjettepladsen små fire tiendedele af et sekund efter Henrik Lundgaard. Robert Schlünssen, Tyskland, og Jens Møller, Ikast, blev bedste privatkørere med syvende- og tiendebedste tid.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra tidtagningen
Læs mere om:
  • 29/06/08 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her