Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Flest overhalinger

Special Saloon 
28/06/08 

Der var store forventninger hos Claus Klostermann, da han fredag eftermiddag ankom til Ring Djursland for at deltage i Special Saloon Car Festival.
 

Jeg elsker den her bane, den har bare det hele. Og så har jeg fået en anden gearing i min bil og de nye dæk er kommet, så det bliver rigtig sjovt.

Helt de samme glade toner kunne man ikke lokke ud af Michael Klostermann: - Min motor ligger adskilt i Tyskland, og bliver ikke klar før efter sommerferien, så jeg er her kun for at se på – og det passer bare ikke til mit temperament.

I lørdagens træning viste Claus, at den nye opsætning passede både ham og banen. Kun 75/1000 skilte ham fra Jens Hansens hurtige Porsche, så der var optimisme forud for tidtagningen.

Tidtagningen til første heat blev dog overstået meget hurtigt. Om Claus var kommet til det punkt i livet, hvor man stopper op og fintænker eller det bare var lidt olie på banen må stå hen i det uvisse, men Torsten Palrums billede, er måske en ledetråd.


Claus grubler.
(Foto: Torsten Palrum)

Jeg rørte kun lige bremsen, og så havde baghjulene overhalet mig, fortalte Claus efter at være kommet tilbage til pitten.

Der var straks helt andre boller på suppen, da der blev kørt tidtagning til søndagens andet heat. Vejret klarede op og tørrede banen, og så gik kombinationen af dæk, gearing og en topmotiveret kører pludselig op i en højere enhed. De tre stærke Porscher blev kørt bagud og Claus satte sin første pole position!


Claus i tæt kamp med Porscherne.
(Foto: Gripping Media)

I søndagens første løb var der lagt op til overhalinger med feltets hurtigste bil og en startplads som nummer 21. Og der var heller ikke noget at være i tvivl om, da starten gik. Den hvide BMW skød frem gennem feltet, og på løbsgrafikken kan man tydeligt se antallet af overhalinger omgang efter omgang. En periode med Safety Car i sidste del af løbet fik ingen indflydelse på resultatet, men Claus var også meget tilfreds med sin tredjeplads.

Dagens sidste løb var med stående start fra pole position. Claus kom godt fra start uden at tabe pladser, men var straks under pres fra de hurtige Porscher. Gislerud kom forbi på fjerde omgang og så pressede Jens Hansen på. Han kom forbi nogle omgange senere, da Claus kom en anelse for hurtigt ind i depotsvinget. Pladsen blev taget tilbage en omgang senere, og derefter var der ingen tvivl om rækkefølgen.


Der er fart på BMW’en.
(Foto: Gripping Media)

Næste løb for Såecial Saloon Car er den 17. august på Jyllands-Ringen, men Claus kan holde sin ferie med bevidstheden om, at der kun er ni point op til Jens Hansen på andenpladsen i kampen om mesterskabet.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Claus Klostermann
  • Ring Djursland
  • 22/06/08 - Ring Djursland - Special Saloon
  •