Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Flot DM i Folke Race på glat underlag

Folkerace 
26/06/08 

På forhånd var der dømt stort DM-brag på motorsportsstadionet hos Motorsport Nordjylland (MNJ), da fjerde afdeling af DM i Folke Race blev skudt i gang hos nordjyderne. Med 46 MNJ-kørere ud af deltagerrekorden på 128 kunne publikum forvente en fair dyst på hjemmebane, uden at nordjyderne ville være høflige værter og overlade topplaceringerne til gæsterne.
 

Som en ekstra kolorit på arrangementet havde morgenregnen gjort underlaget virkelig glat. Banechef Otto Christensen formåede dog at skabe gode konkurrencevilkår for alle, selv om der faldt enkelte regndryp hen over løbsdagen.

Den regerende danske mester i Klasse 1 (Auktionspris 5.000 kr.): Thomas Pedersen fra MNJ var lidt betænkelig under kvalifikationsheatene: - Min motor lyder ikke for godt. Den tikker helt vildt i tændingen, men forhåbentlig holder den hele dagen frem til målstregen.


Selv ikke en afsluttende byge kunne fravriste Thomas Pedersen en fornem totalsejr i Klasse 1.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Thomas Pedersen formåede at skåne materiellet og samtidig hjemkøre 2 kvalifikationssejre og en andenplads, og kunne derfor vælge bedste startplacering til A-finalen: - Motoren satte ud et par enkelte gange under kvalifikationen, men i A-finalen var der ingen problemer. Jeg kunne derfor score etteren fra spids.

Som en ekstragevinst havde hovedkonkurrenten Kasper Zylauv Kristensen fra Ikast ikke en heldig dag, idet midtjyden sluttede bagerst i B-finalen. Inden efterårets 3 DM-afdelinger er forspringet derfor skrumpet ind til et enkelt placeringspoint.

MNJ-veteranen Bent ”Bettemand” Sørensen var tæt på at vinke farvel til en topplacering i A-finalen. Nordjyden måtte omvejen omkring B-finalen, hvor en sikker sejr hang i en tynd tråd under en udskridning i sikkerhedssandet. Der blev imidlertid holdt fuld skrue på raceren, som herefter fik sig kravlet ind på banen igen. Slutresultatet blev en treer i A-finalen oven på denne forskrækkelse.


Med det yderste af tåneglene nåede Bent ”Bettemand” Sørensen tilbage på fast underlag, og MNJ’eren kunne via B-finalesejren hjemkøre en tredjeplads totalt i Klasse 1.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Tredje MNJ’er i A-finalen var Ralph Thomsen, som tabte for meget terræn i det første afgørende sving efter starten, hvilket blev omvekslet til en sekser over målstregen.

MNJ’s nye talent i Klasse 1: Michael Andersen lå på en samlet 6. plads i DM-serien inden arrangementet på hjemmebane:
- Jeg fik desværre et skub i et af kvalifikations-heatene, og mistede derfor dyrebare placeringspoint. Jeg nåede lige akkurat ikke med i C-finalen, men heldigvis kunne jeg bibeholde den samlede 6. plads i slipstrømmen på Bent Sørensen, som avancerede til en femmer i DM-stillingen.


Med lidt mere konkurrenceheld på hjemmebane var Mikael Andersen havnet i finalerne for Klasse 1.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I Klasse 2 - auktionspris 8.000 kr. - havde MNJ tre kørere med i A-finalen: rookien Kim Lukassen, samt den rutinerede duo Søren Konge og Allan Jørgensen.
- Jeg er virkelig kommet skrapt selskab, konstaterer Kim Lukassen. - Som førsteårsdeltager må jeg derfor knibe mig lidt i albuerne over at være så langt fremme som en femmer sammenlagt. Desværre knækkede jeg en trækaksel i A-finalen på et tidspunkt, hvor jeg var pænt på vej til en slutplacering i TOP TRE. Slutresultatet blev derimod en sekser og sidst, men alligevel avancerede jeg til en fjerdeplads sammenlagt.

Søren Konge er tidligere dansk mester i Folke Race, men har fået nyt mod offroad race efter debuten for sønnen Kenneth og nevøen Lasse: - Det er helt sjov at mærke adrenalin-suset igen, og samtidig har jeg mulighed for at hviske knægtene et par staldfiduser i ørerne. Jeg havde lidt tændingsproblemer med min VW Golf, hvorfor jeg er godt tilfreds med femtepladsen i A-finalen.


3 pokaler fik Konge-trioen med hjem: Eks DM-vinderen: Søren Konge (t.v.) samt sønnen Kenneth og nevøen Lasse.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Altid stabile Allan Jørgensen hjemkørte en treer i A-finalen, og var samtidig med til at halvere gabet op til Ikast Motor Klub, som i år prøver på at fravriste DM-titlen for klubhold fra de regerende mestre: MNJ.

I ungdomsklassen 15-16 år var Konge-fætrene: Kenneth og Lasse flyvende. Kenneth Konge vandt A-finalen, og var samtidig galant over Lasse Konge med et kærligt skub over målstregen, da knægten mistede koblingen og derfor sveddryppende skubbede raceren de sidste 200 meter til det sortternede flag.

Der var fuld MNJ-dominans i ungdomsklassen: 17-18 år med lokale kørere på de tre første placeringer. Lau Thielgaard var helt suveræn i både kvalifikation og A-finale, hvor han vandt foran Anders Lund og Lennart Sørensen.

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  •