Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Majgaard: "Iversen gør det bare bedre end vi andre"

Advan Cup 
27/06/08 

BMW-køreren føler sig dog godt rustet til at tage kampen op
Der er en kører, som har skilt sig markant ud fra de øvrige konkurrenter i årets Advan Cup. Det er Kent Iversen, Lysabild, der har vundet intet mindre end fem af de i alt seks løb, der til dato er blevet kørt i klassen for de serienære standardvogne. Og det løb, han ikke vandt, sluttede han på en andenplads.
 

Det er resultater, der aftvinger respekt om sønderjydens præstationer forud for weekendens fjerde mesterskabsafdeling på Padborg Park.
"Kent Iversen må have fundet noget, som vi andre ikke har kunnet finde endnu," siger Anders Majgaard, Søborg. Han er en af de kørere, som foreløbigt har kæmpet forgæves mod den lynhurtige mesterskabsførende, der har opnået sin succes, selv om hans Peugeot 307 er blevet forsynet med betragtelige mængder succesballast.


Anders Majgaard føler sig godt rustet til at tage kampen op på Padborg Park.
(Foto: Birger Vilén)

"Kent har jo kørt hurtigere end nogensinde før for en kører, der har kørt med så mange kilo i bilen. Kent har jo typisk et forspring på 8-9 tiendedele af et sekund ned til vi andre, som så til gengæld ligger meget tæt. Han må simpelthen have opfundet den dybe tallerken. Han har i hvert fald fundet noget, som vi andre ikke har, og han gør det bare bedre, end vi andre til sammen lige nu," konstaterer Anders Majgaard.

Køreren i den hvide og røde BMW 120i føler dog, at han har forberedt sig bedst muligt til at kunne slå den succesrige rival.
"Vi testede for nylig på Padborg Park, og jeg synes, at min bil er begyndt at opføre sig, sådan som jeg gerne vil have den til at gøre," siger Anders Majgaard. "Jeg synes, at det gik rimeligt godt, og vi var tæt på de tider, vi kørte sidste år, så jeg synes, at jeg er klar. Man kan selvfølgelig altid teste noget mere, men man skal passe på, at man ikke tester sig ihjel."

Den tidligere gokartkører er dog ikke i tvivl om, hvad der skal til for at slå Kent Iversen.
"Man skal i hvert fald kørere hurtigere end ham," ler Anders Majgaard.
"Det var tæt på at lykkes for mig ved det første løb. Der var jeg foran ham, indtil der manglede to omgange af løbet. Sidste gang kørte min bil også rigtigt godt, men så fik jeg desværre ødelagt den i et sammenstød."

Weekendens løb kommer i øvrigt til at byde på et gensyn med to af de kørere, som sidste år deltog i Advan Cuppen. Det er Michael Jacobsen, Åbenrå, og Bernt Stott-Jørgensen, Jægerspris, der deltager i deres første løb i klassen i år.

Stillingen i Advan Cup

Plac.NavnBy Mærke Point
1.Kent IversenLysabildPeugeot 307125
2.Bruno RasmussenTysklandPeugeot 30774
3.Anders MajgaardSøborgBMW 120i64
4.Lars HøjrisStruerPeugeot 30763
5.Peter OlsenHavdrupPeugeot 30761
6.Nick ReimersøTåstrupSuzuki Swift54
7.Michael SkipperLundbyFord Fiesta ST 15053
8.Ole LutonStøvringFord Focus52
9.Anders ChristensenEgåPeugeot 30751
10.Dan BirkelevGlostupSuzuki Swift38
11.Kim HolmgaardAalborg SØSeat Leon 2,0 FSI34
12.Carsten RasmussenEgtvedPeugeot 30730
13.Poul Erik JensenViby JWV Golf 2,0 FSI23
14.Peter ObelKalundborgPeugeot 30722
15.Jan LaustenSilkeborgPeugeot 30721
16.Rasmus NielsenBorupPeugeot 30715
17.Michael LarsenSverigePeugeot 20611
18.Lasse SøbirkPeugeot 2066
19.Bjarne JensenHorsensPeugeot 2063
Allan BengtssonRoskildeSuzuki Swift3

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Anders Majgaard
  • Kent Iversen
  • JA Motorsport
  • Padborg Park
  • 29/06/08 - Padborg Park - Advan Cup - DM
  •