Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Kan Tommy Schröter blive i front af Spider Cup?

207 Spider Cup
DK 

27/06/08 

207 Spider CupSønderjyden er en af de mest erfarne på Padborg Park
En lang og hård forårssæson nærmer sig sin afslutning for deltagerne i den nye Peugeot Spider Cup. Ved weekendens Padborg Open køres sæsonens ottende og niende løb i løbsserien for de små, åbne tosædede racerprototyper, der har tilbagelagt flere konkurrencekilometre end de fleste andre danske racerklasser.
 

Hidtil har sæsonen budt på såvel langdistanceløb over fire timer som intet mindre end seks sprintløb, og det er atter to sprintløb, der venter forude. På Padborg Park er det Peugeot Spider Cuppen, der søndag formiddag skyder programmet i gang, og det er også sportsvognsklassen, der er på banen, inden Danish Touringcar Championship går i gang med sit populære gridshow.

Men selv om der er blevet kørt mange konkurrencekilometre i Peugeot Spider Cuppen, er det første gang, at de franske sportsvogne skal køre løb på Padborg Park. For de fleste er racerbanen ved den dansktyske grænse et velkendt område, men nogle kender den mere end andre. Således også den førende i mesterskabet.


Tommy Schröter må betegnes som forhåndsfavorit. Han fører ikke bare Peugeot Spider Cuppen, men har også kørt og vundet mange løb på Padborg Park.
(Foto: Birger Vilén)

Tommy Schröter, Vojens, har nemlig gennem årene tilbagelagt mange kilometer i en racerbil på Padborg Park. Her har han vundet løb i både Renault Clio Cup og i Danish Endurance Championship, så der er ingen tvivl om, at konkurrenterne skal mande sig an, hvis de skal følge med sønderjyden i weekenden. Men den forsvarende langdistancemester har også behov for at køre stærkt, for presset bagfra bliver større og større.

Søren Zylauv, Holsted, har tidligere gjort det godt i andre klasser på Padborg Park, men den største trussel synes at komme fra en kører, der endnu har sin første start på racerbanen til gode. Ronny Wechselberger, Tyskland, er et nyt navn i dansk motorsport, men berlineren har vist, at han er hurtig, for med sejre i tre af sæsonens hidtil syv kørte løb i Peugeot Spider Cup har han fået arbejdet sig frem på en samlet tredjeplads.

Den franske Peugeot Spidere bliver i øvrigt ikke de eneste sportsvogne, man vil kunne opleve på Padborg Park. Der deltager nemlig også tre eksemplarer af den nye danskbyggede Aquila SR1-bil i sportsvognsklassen.

Stillingen i Peugeot Spider Cup

Plac.NavnBy Mærke Point
1.Tommy SchröterVojensPeugeot Spider106
2.Søren ZylauvHolstedPeugeot Spider95
3.Ronny WeschelbergerTysklandPeugeot Spider85
Mike MathiesenVardePeugeot Spider85
5.David FalchRoskildePeugeot Spider72
6.Steffen MøllerÅrhus CPeugeot Spider64
7.Mik KerchlangoCharlottenlundPeugeot Spider56
8.Danny RasmussenHelsingørPeugeot Spider53
9.Allan OlsenHolbækPeugeot Spider44
10.Henrik JansenRoskildePeugeot Spider31
11.Johnny VejleboRoskildePeugeot Spider27
12.Jacob LudvigsenBederPeugeot Spider24
13.Nicolai StampeVejle ØstPeugeot Spider22
14.Kim RødkjærHornsyldPeugeot Spider21
Keeley PudneyNew ZealandPeugeot Spider21
16.Kent IversenSydalsPeugeot Spider13
17.Jesper TernvaltHavdrupPeugeot Spider9
Karsten ReeVedbækPeugeot Spider9

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Søren Zylauv
  • Tommy Schröter
  • Padborg Park
  • 29/06/08 - Padborg Park - 207 Spider Cup DK
  •