Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Steven Tirsgaard: ”Jeg har ikke så gode minder”

Super
Challenge 

25/06/08 

MC-Basen Super ChallengeDen tidligere mester vender tilbage til scenen for sit voldsomme styrt i 2007
Padborg Park er næste løb på kalenderen i MC-Basen Super Challenge. For de fleste kørere i Danmarks hurtigste sportsgren på to hjul er der blot tale om en blandt mange baner, men for en enkelt deltager bliver mødet med racerbanen ved den dansktyske grænse specielt. Det var nemlig her, at Steven Tirsgaard, Give, for ti måneder siden var udsat for et voldsomt styrt, der satte en dramatisk stopper for hans 2007-sæson.
 

”Med sådan en baggrund synes man jo ikke, at det er så sjovt, for jeg har jo ikke så gode minder,” siger Yamaha-køreren. ”Jeg tager det stille og roligt, og jeg kommer nok ikke til at køre vildt stærkt, men det må tiden vise. Det er nok også mest min familie, der er kede af, at jeg skal af sted til race der, men jeg kan jo ikke bare springe de løb over, vi kører i år på Padborg Park.”


Steven Tirsgaard vender i weekenden tilbage til Padborg Park, hvor han for ti år siden havde sin karrieres værste styrt.
(Foto: Henning Smed)

”Med sådan en baggrund synes man jo ikke, at det er så sjovt, for jeg har jo ikke så gode minder,” siger Yamaha-køreren. ”Jeg tager det stille og roligt, og jeg kommer nok ikke til at køre vildt stærkt, men det må tiden vise. Det er nok også mest min familie, der er kede af, at jeg skal af sted til race der, men jeg kan jo ikke bare springe de løb over, vi kører i år på Padborg Park.” ”Jeg har nok en fornemmelse af, at jeg denne gang vil tage lidt fart af i chikanen, fordi uheldet stadig sidder i baghovedet. Der kommer nok til at gå et par omgange, inden jeg får fart på motorcyklen derigennem,” siger Steven Tirsgaard.

Uheldet kostede ham et længere sygeophold, men selv om han er tilbage i MC-Basen Super Challenge, er der stadig del arbejde at gøre, inden den fysiske form er tilbage på det gamle niveau.

”I starten var det motorcyklen, der kørte med mig, men nu er det omvendt,” siger han. ”Jeg mangler en del i at være på højde med sidste år, og jeg kan godt mærke, at når jeg har kørt nogle omgange, så tapper det på kræfterne. Før kunne jeg køre et helt løb uden at mærke noget til det, men nu skal jeg kæmpe i den sidste halvdel af løbene for at klare det. Men der er sket en klar forbedring fra det første løb og det sidste løb, jeg har kørt.”

”Mine arme vil syre til, og når skal jeg bremse, kan jeg ikke sidde ordentlig, men må læne mig meget op ad tanken for at holde min egen vægt. Det er i nedbremsningerne, at jeg er bagefter, og hvor jeg bremser alt for tidligt. Det er der, det halter.”

Resultatmæssigt er der også et stykke vej endnu for Steven Tirsgaard. Tabellen vidner om femte-, sjette- og syvendepladser, og så tror den tidligere mester heller ikke, at han i valget af sin Yamaha YZF R6, der er en af feltets mindste, står specielt stærkt på Padborg Park.

”Jeg fornemmer at 1000-kubikkerne har en klar fordel med den lange langside, der er på Padborg Park, men jeg tror, at jeg kommer til at placere mig nogenlunde samme sted som ved de sidste løb, så det bliver vel omkring de 7-8 stykker,” vurderer han.

Stillingen i MC-Basen Super Challenge

Plac.NavnMærkePoint
1.Jan JespersenHonda CBR600 RR145
2.Thomas HardingSuzuki GSX R 1000125
3.Kim PhillipYamaha YZF R169
4.Kenn JensenSuzuki GSX R 100067
5.Allan HowardYamaha YZF R162
6.Ronnie OurøHonda CBR1000 RR61
7.Steven TirsgaardYamaha YZF R660
8.Ulrik Døssing NielsenKawasaki ZX1048
9.Steen HansenYamaha YZF R643
10.Lars PedersenSuzuki GSX R 100031
Klaus K. KjærgaardKawasaki ZX6 RR31
12.Lars Bo PedersenSuzuki GSX R 100024
13.Carsten LundYamaha YZF R621
14.John HøjKawasaki ZX6 RR14
15.Hugo EskildsenKawasaki ZX10 RR10
16.Benny HaslevSuzuki GSX R 6009
17.Ole MadsenSuzuki GSX R 10008
18.Tonni NavrsgaardHonda CBR1000 RR4
19.Dan KorsgaardSuzuki GSX R 7502
Lars Tandrup BlirupSuzuki GSX R 6002
Mikal MillerKawasaki ZX10 RR2
22.Flemming ZweidorffKawasaki ZX6 RR1
Steffen CarlsenYamaha YZF R61

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Steven Tirsgaard
  • Padborg Park
  • 29/06/08 - Padborg Park - Super Challenge - DM
  •