Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Martin Clausen: ”Per Poulsen har fået for meget snor”

Clio Cup - DK 
26/06/08 

Clio CupForhåndsfavoritten halter efter den tidligere tredobbelte sølvvinder
Sidste år var Martin Clausen, Skærbæk, en af tre kørere, som endte på en medaljeplads i Renault Clio Cup. Hans to rivaler fra dengang – Petter Granlund, Norge, og Brian Mikkelsen, Vejle – har fortsat deres karriere i Danish Touringcar Championship, så på papiret lignede 2008 en walkover for sønderjyden.
 

Virkeligheden har imidlertid vist sig som en ganske anden. Inden weekendens løb på Padborg Park indtager Martin Clausen andenpladsen i Renault Clio Cuppen, mens han blot er blevet noteret for en enkelt sejr – en lidt skidt status for køreren, der var den mest vindende sidste år.

Per Poulsen har fået for meget snor,” konstaterer Martin Clausen om manden, der aktuelt indtager førstepladsen i mesterskabet. ”Han har fået så meget snor, at den ikke kan strækkes længere. Jeg vil gerne op foran, og det skal snart til at ske, hvis jeg skal hente ham, for Per er ved at komme langt foran i pointene.”


Martin Clausen er her foran Claus Christensen og Martin Frederiksen. Men han mangler at indhente Per Poulsen, der har fået et solidt forspring i Renault Clio Cup forud for weekendens løb på Padborg Park.
(Foto: Henning Smed)

Helt præcis er der 20 points forskel mellem de to. Det svarer til forskellen mellem at vinde et løb og at udgå fra et løb. Men når man samtidig tænker på, at såvel Per Poulsen, Årup, som Martin Clausen har gennemført samtlige seks kørte løb i år, er det tydeligt, at fynboen har fået et solidt forspring. Men det er ikke den eneste kører, som Martin Clausen frygter.

”Det er da helt sikkert, at også Claus Christensen og Jacob Kristensen bliver blandt dem, vi skal kæmpe med, og så tror jeg også, at der er nogle af Clio II-kørerne (deltagerne i den ældre model, red.), som vil give gas. Vi skal i hvert fald hænge i, hvis vi skal slå dem,” siger sønderjyden.

Martin Clausen føler dog ikke, at han allerede har forspildt chancen for at vinde sit første mesterskab i blot sin tredje sæson som racerkører.
”Jeg skal gerne op i front, og jeg håber, at jeg kommer det denne gang. Det gælder om at være hård i tidtagningen, for den er afgørende for hele udfaldet. Jeg er godt med, men det er lige det sidste af det sidste, der skal til, for at det hele stemmer. Jeg mangler bare at finde de sidste fem procent,” siger Martin Clausen, der ved, hvad der skal til, for at han kan slå Per Poulsen.

”Tidtagningen er altafgørende. Per vil nemlig ikke bare lige kunne køre forbi mig, hvis jeg kommer i front. Han er en rutineret herre, men jeg prøver at psyke og drille ham lidt. Forleden sendte jeg en SMS til ham, hvor jeg skrev, at jeg havde kørt nogle kanontider med min gamle bil. Det fik ham op af stolen. Han ringede med det samme. Men heldigvis har vi det rigtig godt sammen, selv om vi er konkurrenter…”

Stillingen i Renault Clio Cup

Plac.NavnMærkePoint
1.Per PoulsenRenault Sport Clio III119
2.Martin ClausenRenault Sport Clio III99
3.Bjørn SmedegaardRenault Sport Clio II68
4.Steffen LarsenRenault Sport Clio II58
Claus ChristensenRenault Sport Clio III58
6.Jacob KristensenRenault Sport Clio III55
7.Dennis BannergaardRenault Sport Clio III53
8.Michael ChristensenRenault Sport Clio III50
Martin SallyRenault Sport Clio III50
10.Anders ByrielRenault Sport Clio III45
11.Christian JakobsenRenault Sport Clio II37
12.Ronnie BodekærRenault Sport Clio II22
13.Rene HoffRenault Sport Clio III19
14.Thue KristensenRenault Sport Clio III17
15.Martin FrederiksenRenault Sport Clio III12
Stian PaulsenRenault Sport Clio III12
17.Kent BernsdorfRenault Sport Clio III9
Roland PoulsenRenault Sport Clio III9
19.Jan EngelbrechtRenault Sport Clio III7
20.Lars ChristensenRenault Sport Clio II5

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Martin Clausen
  • Per Poulsen
  • Padborg Park
  • 29/06/08 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •