Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Første sejr til Peter Vesti

Special Saloon 
24/06/08 

Special Saloon Car Festivalen på Ring Djursland i weekenden gav Peter Vesti noget at huske tilbage. Han vandt sin første sejr i hans Toyota i Special Saloon Car klassen.
 

Det blev en rigtig god weekend for Peter Vesti da der på Ring Djursland blev afholdt Special Saloon Car Festival. Inden begivenhederne startede havde Peter Vesti fået rettet bulerne ud fra seneste aktion på Jyllandsringen, og derud over havde man ændret på affjedringen på bilen.


Peter Vesti i det "gule lyn"
(Foto: Motorsporten.dk)

Tidstagningen gik for så vidt godt i og med at Peter Vesti i de to tidstagningssessioner, kvalificerede sig som henholdsvis nr. 10 og nr. 7 forud for de to heats søndag. Et par tips undervejs om omsætning fra et par konkurrenterne, gav et godt udbytte. Et af resultaterne var en mere fast og kontrollerbar undervogn. I det omskiftelige vejr som prægede en stor del af weekenden var de mange deltagere begunstiget af at køre i tørvejr i de to tidstagninger.

I første heat som blev kørt i regnvejr, startede Peter Vesti som nr. 10. Mekanikerne havde bare ramt setuppet helt perfekt og Peter Vesti kunne køre på væsentligt hurtigere omgangstider end konkurrenterne. Det resulterede i en generel sejr og selvfølgelig også klassesejren til Peter Vesti. Det blev hans første sejr i Toyota Supra'en og ikke nok med det. Da weekenden var slut, var Peter Vesti faktisk den eneste danske vinder generelt i Special Saloon Car klassen.


Peter Vesti øverst på podiet
(Foto: Motorsporten.dk)

Andet heat gik knapt så godt. Det var blevet tørvejr, men Peter Vesti synes nu alligevel at banen så for våd ud til at han ville køre på slicks. Det viste sig at være en forkert beslutning. Banen tørrede nemlig mere og mere op, og regnvejrsdækkene fungerede dårligere og dårligere for Peter Vesti. Så i stedet for at kunne køre med i toppen om sejren, så endte Peter Vesti dette heat som nr. 10.

Peter Vesti var selvfølgelig meget tilfreds med resultatet, der gav i alt 4 pokaler til det nye pokalskab derhjemme, omend at det kunne være gået bedre i andet heat.
"Det var en rigtig god weekend for os. De tips som jeg fik lørdag gav et godt udbytte for mig. Det viser at trods vi er konkurrenter, så kan vi også godt finde ud af at hjælpe hinanden. Vi har dog stadig et problem med tændingen, som vi skal have fundet. Nu har vi logget nogle data, og så må vi se om vi kan finde en løsning inden vi skal i aktion næste gang." "

Dons

Læs mere om:
  • Peter Vesti
  • Ring Djursland
  • 22/06/08 - Ring Djursland - Special Saloon
  •