Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Brasiliansk sejr i fransk procession

Formel 1 
22/06/08 

Massa vinder heldig sejr
I sport er der ingen garanti for at den bedste mand vinder. Det er derfor det er sport. På Magny-Cours i dag var Kimi Raikkonen den bedste. Men Felipe Massa vandt løbet. I øvrigt foran Kimi Raikkonen. Årsagen var at Raikkonen undervejs fik problemer med udstødning. Først knækkede røret, for senere at ryge helt af.
 

Raikkonens problemer gjorde at han i en lang periode var ganske meget langsommere end konkurrenterne. Men det var også her at han virkelig viste sin styrke, for godt nok kom Felipe Massa i den anden Ferrari forbi, men ellers formåede han at holde fast i sin placering og sluttede dermed på en rigtig flot 2. plads.

Løbet på Magny-Cours vil, som de fleste andre på den misforståelse af en racerbane, hurtigt gå i glemmebogen. Der var traditionen tro ikke mange hverken spændende eller underholdende momenter i løbet.

Jenson Button udgik, som den eneste, og ellers skete der sådan set ingenting. Jarno Trulli fik en flot 3. plads i sin Toyota, men han havde også haft en god kvalifikation. Kovalainen blev nr. 4 og reddede lidt af æren for McLaren der slet ikke havde en god weekend. Lewis Hamilton sluttede langt uden for pointene, ude af stand til at køre sig væsentligt op fra sine nedrykkede startplacering. Dette skyldtes primært at han på første omgang passerede en konkurrent ved at skyde genvej vej gennem en chikane. Det kostede ham en drive-through og dermed var alle hans muligheder i løbet forsvundet.

BMW havde heller ikke en god weekend, efter sejren i Canada, var det ellers spændende om de for alvor var ved at bide sig fast i fronten af F1. Det var der dog ikke meget der tydede på denne søndag eftermiddag. Kubica blev nr. 5 og var den eneste BMW kører i pointene.

Mark Webber hentede endnu en gang en fornuftig placering i sin Red Bull, problemet er bare at Red Bull snart skal have mere end fornuftige placeringer.

De to sidste pointplaceringer gik til Renault, lidt overraskende med Nelson Piquet forrest. På de allersidste omgange kom han forbi Alonso, der ellers var startet godt og længe havde presset på for at komme forbi Trulli. Piquet selv havde også kørt et godt løb, det bedste fra hans side, hvilket var en fin måde at imødekomme den kritik der har været af hans præstationer.

Alt i alt en forglemmelig weekend, der var domineret af Ferrari. Men hvor meget overlegne de i virkeligheden var, står hen i det uvisse, da deres eneste konkurrent, McLaren, var ramt af straffe. Hamilton formåede ikke at kæmpe sig frem i feltet, og netop det er måske en indikation på at McLaren pt. ikke er i klasse med Ferrari.

Om to uger er det Silverstone og her er presset nu igen på McLaren og Hamilton for at hente konkurrenternes forspring. To spildte løb i træk har ikke gjort livet lettere for det engelske team.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Magny-Cours
  • 22/06/08 - Magny-Cours - Formel 1 - FIA F1
  •