Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen suveræn i åbningsløbet

Danish
Touringcar
Challenge 

05/05/08 

To sejre og en andenplads – og en ny banerekord. Det er facit for Team Den Blå Avis’ Jan Magnussen efter åbningsløbet i Danish Touringcar Championship, efter årets første afdeling er flaget af på FDM Jyllandsringen. Dermed er målsætningen for DTC-køreren nået og Magnussen er i front af DTC inden næste afdeling, hvor han ikke kan deltage.
 

I løbet tager Jan Magnussen en sikker sejr i foran Chevrolet-køreren Henrik Lundgaard og BMW-mærkekollegaen Tom Pedersen. Efter at have startet i pole position skyder Magnussen sikkert i front og holder hele løbet igennem en tryg afstand til de efterfølgende.


(Foto: Kim Igel)

- Nu kan jeg tage herfra med 57 ud af 60 mulige point denne weekend, og det kan jeg kun være tilfreds med. Jeg har fået masser af point, hvilket jo også er nødvendigt, når jeg nu må stå over næste løb på grund af et løb jeg skal køre i USA, siger Jan Magnussen efter sejren.

- Eneste ’men’ denne weekend var kvalifikationen, hvor vi lige mangler en lille smule. Men det er svært at være sur over efter mine resultater i dag, griner Magnussen, der i lørdagens kvalifikation var 2/100 af et sekund efter Tom Pedersen.

Magnussen teamkollega i Team Den Blå Avis, Martin Jensen, har fået en svær debut hos holdet. Efter at have fået frataget sin tid i kvalifikationen, da teknisk kontrol fandt en fejl på bilen, har det været op ad bakke for Albertslund-køreren. Fra at have startet bagerst i første løb, har Jensen kunne køre sig frem gennem feltet til at skulle starte finaleløbet lige uden for top ti. Men fra en flot ottendeplads får Martin Jensen en defekt på generatoren og han må udgå.

- Jeg mærker efter kun tre omgange, at servostyringen går, hvilket jeg godt kan køre med, og det gør som sådan ikke noget. Men efter den begynder benzintilførslen at give op, og så er løbet kørt for mig, siger Martin Jensen.

- Jeg håber nu, at jeg haft alt det uheld, som teamet får i denne sæson. Jeg var i top ti, da bilen gik i stykker, og jeg har kørt tider, der matcher dem i toppen, så nu kan det kun gå fremad. Næste gang er så Ring Djursland om 14 dage, og det glæder jeg mig til, siger Martin Jensen.

Næste løb i DTC er på Ring Djursland den 18. maj.

Den Blå Avis Fleggaard Racing

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Team Den Blå Avis
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •