Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Deltagerrekord til DM i Folke Race

Folkerace 
21/06/08 

- på hjemmebane
Motorsport Nordjylland (MNJ) har fået lidt af en opgave på hjemmebane, når nordjyderne byder velkommen til DM i Folke Race 2008 på motorsportsstadionet i Nysum søndag den 22. juni. Nordjyderne er regerende danske mestre for klubhold, men er i år blevet overhalet inden om af Ikast Motor Klub (IMK) efter forårets tre afviklede DM-afdelinger.
 

- MNJ snorksov i DM-premieren på Korskro-banen ved Esbjerg, konstaterer MNJ’s formand Kaj Storgaard. - Til gengæld har vi kørt lige op med uldjyderne i de efterfølgende 2 DM-afdelinger. Derfor har vi lagt taktik efter at være lidt uhøflige værter ved at give den en skalle på hjemligt kridt, grus og asfalt.

Alt tegner til et flot DM-brag, idet MNJ kan præsentere et startfelt på 128 Folke Race-kørere, hvilket er ny deltagerrekord på motorbanen.

- Til det dansk/tyske stævnemøde Int. LUK Rally Cross Himmerland sidst i maj var der næsten total udsolgt med plads i pitområdet, fortsætter Kaj Storgaard. - Til DM i Folke Race får vi nok et tilsvarende positivt problem, men til gengæld bliver der masser at kikke på for publikum i pauserne mellem DM-heatene.


Thomas Pedersen ser frem til at få reduceret gabet op til DM-førende: Kasper Zylauv Kristensen fra Ikast.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Også i det individuelle mesterskab har MNJ stolte traditioner, og kan bl.a. mønstre den regerende danske mester i Klasse 1 - auktionspris 5.000 kr. - Thomas Pedersen:
- Jeg har scoret nogle fornuftige topplaceringer i 2008-mesterskabe, og ligger på en foreløbig andenplads i DM. Dog må jeg indrømme, at IMK’eren Kasper Zylauv Kristensen er svær at bide skeer med i år, idet jeg mangler 11 placeringsproint op til uldjyden. Dog påregenr jeg, at der kommer hul på hjemmebane. Jeg har fået bortsolgt 2 racere på auktion i år, men materiellet er finjusteret til et modangreb.

Sidste år - 2007 - fik MNJ’eren: Jesper Sørensen virkelig sved på panden ved at satse både på Klasse 1 og Klasse 2 (auktionspris: 8.000 kr.). Slutresultatet var dog imponrende DM-sølv i Klasse 1 og en slutplacering som sekser i Klasse 2.

- I denne sæson lægger jeg alle mine kræfter i Klasse 2, konstaterer Jesper Sørensen. – Sisdste år blev jeg i hvert fald nordjysk mester i bilopbygning, men det kunne jeg selvfølgelig forvente på forhånd. Derfor er jeg naturligvis ikke tudefjæs.


Jesper Sørensen har lagt sig overhalingssporet efter topplacering på hjemmebane.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Inden DM-arrangementet hos MNJ ligger Jesper Sørensen på en samlet niendeplads i Klasse 2.

I Klasse 1 er der yderligere to kørere i TOP TI, hvor det specielt bliver spændende at følge MNJ’s nye talent Michael Andersen, som ligger på en samlet sekser foreløbig. Veteranen Bent Sørensen mangler kun to år i at score sit 25 års jubilæum i Folke Race, og nordjyden følger lige i slipstrømmen som syver.

Alderspræsidenten Kristen Svoger fra MNJ er 69 år ung, og kan i år fejre sit 44 års jubilæum i motorsporten. Den foreløbige placering er en trettener i generalklassementet.


Allan Jørgensen er altid god for spektakulær kørsel ved DM i Folke Race.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I Klasse 2 gør nordjyden Kim Lukassen sig flot bemærket med en 5. plads sammenlagt, hvorimod den altid stabile klubkammerat, Allan Jørgensen, har svært ved at banke i Top 10 i år:
- I den forrige DM-afdeling blev jeg allersidst i C-finalen, men heldigvis har vi mulighed for at smide et delresultat væk i slutstillingen.


Der opstår mange spøjse situationer i pitten, som når f.eks. Allan Jørgensen skal have skiftet trækaksel i en håndevending.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Som et ekstra kolorit på DM-arrangementet kan vi præsentere et flot startfelt hos juniorern, afslutter Kaj Storgaard. - De unge talenter får dermed lejlighed til at mærke suset fra Danmarks allerskrappeste Folke Race-kørere. På forhånd er det svært udpege favoritter, men jeg ser da frem til, at MNJ’erne vil gøre en fornuftig indsats på hjemmebane og score podieplaceringer.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  •