Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Team-Wannabe i Holland

Road Racing 
21/06/08 

- til EM Womens og Belgisk Mesterskab på Assen
#53 Helle Asbjørnsdatter Lunden og #51 Flemming Zweidorff på Road Racing mission på Assen-TT banen i Holland den 15. juni 2008.
 

Ingen af os havde tidligere kørt løb på Assen. Og det kunne nemt ses på tidtagningerne for os begge to at vi ikke var så hjemmevant som visse andre!

For første gang var der Dansk deltagelse i EM Womens. Helle havde heldigvis en fri træning inden tidtagningen, og det var vidst meget godt, for Assen er ikke specielt nem at lære.


Flemming Zweidorff er pitsild for Helle Asbjørnsdatter Lunden.
(Foto: Benny Haslev)

Og hun var noget nervøs for om hun overhovedet kunne kvalificere sig, for hun havde set at Nina Prinz (D) på Yamaha R1 kørte 1.44 tider, og i 600 klassen ligger Iris Ten Katen (NL) og Marketa Janakove (CZ) på 1.46 tider. Det betød at Helle skulle køre bedre end 120%, og det er under 2.07. Men det kom på plads allerede i første tidtagning, så var det var dejligt.

Hun skulle starte som nr 15 i det samlede felt med en kvaltid på 2.01.

Det var første gang vi prøvede at køre en GP start. Men her var der lækre mandlige sild med paraplyer, lange underbukser og træsko mens kørene holdt på grid med dækvarmere og det hele.

Helle havde, som sædvanlig, en sløv start, og tabte nogle placeringer fra start. Hun kom til at ligge og kæmpe med et par Ducati Superbikes (1000 cc) kørere, men hun kom forbi til sidst. Det var de så ikke specielt glade for, og den ene udbremsede sig selv for enden af lang siden i håbet om at komme foran igen. Fedt med fight og kampånd på banen. Helle kom i mål på en 10 plads og med en tid på 2.00.10

Flemming fik da godt nok også kam til hans hår. Til tidtagningen var det op mod 55 kørere på banen ad gangen så det var til tider temmelig meget trafik. Lige efter den lange hurtige venstresving lige inden langsiden, så blev Flemming også kørt af banen. Flemming var dygtig, og heldig, nok til at holde cyklen på hjul, men den anden måtte sgu en tur i gruset. Den anden kører forsynede også Flemmings cykel med skrammer og ridser op over hele bagenden på cyklen. Flemming kørte en kvalifications tid på 1.55.2 og skulle starte 17 af 28 kørere.

Flemming kom rimelig fra start, og fik hurtig kørte sig en håndfuld placeringer opad. Men kom til at ligge og kæmpe en del med #81. Flemming kom forbi til sidst med fin 11 plads og en tid på 1.53.7.

Helle fik så dermed 6 EM points med hjem og Flemming fik 5 Belgiske points med hjem. Dejligt!

Team-Wannabe


Læs mere om:
  • Assen
  •