Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Crosskart

FSAS løb med pokalerne på Nisseringen

Crosskart 
20/06/08 

Inden løbet på Nisseringen var stillingen i toppen af alle tre Cross-kart Cups meget tæt, så der var lagt op til spændende race. Alle startende fra Nørlund var mødt frem og derudover var vore to svenske venner Johan Adolfsson og Roland Persson igen til start efter at have lidt under tekniske problemer ved sæsonstarten på Ørnedalen.
 

I 125 ccm klassen var Casper B. Larsen kommet tilbage med ny motor til sit kun andet løb, og var igen klar til at tage kampen op mod Aske Birkbak, som har haft en rigtig god sæsonstart. Casper vandt første heat.
2. heat var en voldsom oplevelse for Casper. Et defekt styretøj gjorde at han kørte i autoværnet og måtte en tur på skadestuen for at blive set efter.
Casper nåede tilbage på banen igen, og inden finalen havde den unge kører fået blod på tanden igen. Casper afsluttede dagen med at vinde finalen i flot stil.


Casper B. Larsen - vinder af 125ccm
(Foto: Lars Fjederholt)

I 250/500ccm lagde NMKAerne hårdt ud på hjemmebanen og både Keld Munkedal og Stig Rolsted tog heat-sejre i første heat-runde; Keld efter en kanon start med Jørgen og Rune Birkbak efter sig, mens Stig vandt foran Dennis Munch og Palle Bjørnsten.


Keld Munkedal i front
(Foto: Lars Fjederholt)

I 2. heat-runde overhalede Keld Munkedal Rune Birkbak og tog føringen, men havde umiddelbart efter en meningsudveksling med et autoværn som kostede heat-sejren og desværre afsluttede hans videre deltagelse på dagen.
Rune vandt heatet. Johan Adolfsson viste her de første tegn på hvad vi har i vente og tog 3. pladsen. Jørgen Birkbak vandt sit heat foran Stig Rolsted efter en af de sædvanlige tætte, flotte og spændende dueller mellem de to. De to kørere udviser en stor portion respekt for hinanden, men kører samtidig så tæt og aggressivt at den mindste fejl betyder at føringen skifter.

I 3. heat-runde vandt Johan Adolfsson en overbevisende sejr foran Kim Klitlund, efter at Jes Bering og Stig Rolsted havde været lidt for tæt på hinanden i kampen om 2. pladsen. Jørgen Birkbak vandt sin 2. heatsejr foran Mikkel Jespersen, som igennem hele heatet pressede den regerende mester.

Finalen så særdeles spændende ud med Jørgen Birkbak, Stig Rolsted, Rune Birkbak og Johan Adolfsson i første række. Jørgen og Johan tog starten med Rune og Stig lige efter. På vej ind i første sving havde Jørgen fordel af inderbanen, og slap derefter ikke grebet om sejren. Rune og Dennis Munch kom forbi Johan inden finalen var slut, og endte dermed begge på podiet.


Jørgen Birkbak med Johan Adolfsson, Rune Birkbak og Michael Nielsen lige i baghjulet
(Foto: Lars Fjederholt)

Michael Nielsen kørte hele dagen meget fornuftigt og holdt sig helt fri af uheld og nærkontakt. Dette gav en stabil pointhøst i hvert eneste heat og Michael forsvarede dermed føringen i DASU Cup'en foran den nye 2'er Jørgen Birkbak, mens Dennis Munch beholdt 3. pladsen.

I HF Cup'en overhalede Jørgen Birkbak både Dennis Munch og Michael Nielsen og overtog føringen.

Det største spring fremad i stillingen i HF Data Teknik Cup'en stod Palle Bjørnsten for. Efter en solid pointhøst i alle heats sprang han ikke mindre end 5 pladser frem til en samlet 7. plads.

Til sidst skal lyde en stor tak til NMKA. De formåede at afholde et velgennemført arrangement med godt samarbejde mellem kørere og officials, samt en god stemning både på og udenfor banen.

Næste løb er på Nørlundbanen ved Ikast 5. juli. Se meget mere om cross-kart, stillinger og billeder på www.cross-kartklub.dk

Cross-kart Klub Danmark


Læs mere om:
  • Nisseringen
  •